Prima paginăSocial

Municipiul Roman are un nou arhitect-șef, de la 1 iulie

Municipiul Roman are un nou arhitect-șef, de la 1 iulie

Dimensiune text

Începând cu luna iulie, municipiul Roman are un nou arhitect-șef, în urma concursului organizat luna trecută de Primăria municipiului Roman. Funcția de arhitect-șef al orașului, din cadrul Direcției de Urbanism și Amenajarea Teritoriului, era vacantă după ce arhitectul Iulian Negru a renunțat la acest post, la începutul anului 2021.

La concursul organizat în luna iunie pentru funcția de arhitect-șef al Romanului s-a înscris un singur candidat, arhitectul Andreea Cătălina Dănilă, care a fost admisă după ce a obținut 8,92 de puncte la lucrarea scrisă și 91,8 puncte la proba de interviu.

„Începând cu data de 1 iulie, municipiul Roman are un nou arhitect-șef. Este vorba despre doamna Dănilă Andreea Cătălina, un arhitect tânăr, serios. Sper să putem beneficia de expertiza dumneaei și, împreună cu reprezentanții Direcției de Urbanism, să reușim să realizăm și să ne facem toate documentele necesare pentru actualizarea Planului Urbanistic General al municipiului Roman, un obiectiv dificil, dar pe care trebuie să-l realizăm după standardele și în conformitate cu direcția de dezvoltare a municipiului Roman. Sunt convins că dumneaei are capacitatea de a mobiliza și de a se concentra pe acest lucru. Îi urez, totodată, mult succes și sper eu ca venirea dumneaei să fie de bun augur”, a declarat primarul Leonard Achiriloaei.

Conform reprezentanților Primăriei Roman, arhitectul Andreea Cătălina Dănilă are 34 de ani, este fostă elevă a Colegiului Tehnic „Danubiana” din Roman și a absolvit studii de licență și master la Facultatea de Arhitectură a Universității „Spiru Haret” din București, apoi studii post-universitare în domeniul arhitectură la Facultatea „G.M. Cantacuzino” din cadrul Universității „Gheorghe Asachi” din Iași.

Funcția de arhitect-șef al municipiului Roman a devenit vacantă după ce, la începutul lunii martie a acestui an, arhitectul Iulian Negru a renunțat la funcție, prin încetarea contractului cu acordul părților, decizia fiind luată din motive personale, în vederea începerii unor alte proiecte. Iulian Negru a preluat funcția de arhitect-șef al orașului în echipa fostului primar Lucian Micu din 2019, după pensionarea Anei Maria Alexe, în anul anterior.

Între atribuțiile funcției de arhitect-șef al municipiului se numără cele prin care: coordonează şi răspunde de întreaga activitate de urbanism desfăşurată pe teritoriul municipiului şi asigură respectarea prevederilor cuprinse în documentaţiile de amenajarea teritoriului şi de urbanism aprobate, pentru realizarea programului de dezvoltare urbanistică a localităţii; conduce Comisia tehnică de urbanism; gestionează procesul emiterii certificatelor de urbanism şi a autorizaţiilor de construire ori desfiinţare.

 

 

 

Foto: Primăria municipiului Roman

 

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0