Prima paginăSocial

Moș Crăciun aduce daruri din Belgia

Dimensiune text

Copiii îi scriu lui Moș Crăciun prin intermediul Mădălinei Ivănică, funcționar al Comisiei Europene la Bruxelles. Ea sensibilizează familiile din Belgia pentru a face o bucurie copiilor din centrele de zi al Arhiepiscopiei.

 

 

500 de copii, care frecventează centrele de zi patronate de Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, vor primi cadouri din Belgia. Proiectul a fost inițat, cu câțiva ani în urmă, de Mădălina Ivănică din Bacău. „A fost un proiect personal al Mădălinei Ivănică, pe care l-am transformat, împreună cu inițiatoarea, într-o acțiune comună. Este al treilea an de derulare a proiectului, numărul beneficiarilor acestor cadouri crescând în fiecare an, dar și al donatorilor care au pregătit cadourile”, a spus preotul Eugen Ciuche, consilier în cadrul Sectorului social-filantropic al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

Secretul cadourilor sosite tocmai de la Bruxelles este dezvăluit de părintele Ciuche. „Copiii scriu o scrisoare lui Moș Crăciun. Scrisoarea ajunge într-o familie din Belgia, care face ca visul copiilor să devină, pe cât posibil, realitate”, a explicat părintele Ciuche.

Cu alte cuvinte, inițiatoarea proiectului primește listele cu numele și vârstele copiilor și, apoi, lansează un anunț către cei care doresc să facă un cadou copiilor. Practic, prin acest proiect, o familie belgiană „adoptă” un copil pentru a-i face un cadou de Crăciun.

Proiectul îi are ca beneficiari pe copiii ce provin din familii sărace și este intitulat „Fii Moș Crăciun – Fă un copil să zâmbească de Crăciun”. Pe lângă donatorii străini, Arhiepiscopia Romanului și Bacăului s-a alăturat acestui proiect. „Multe dintre produsele realizate în mănăstiri – icoane și alte obiecte – sunt vândute prin biserica ortodoxă din Bruxelles. Banii obținuți sunt folosiți pentru susținerea acestui proiect”, a spus părintele Ciuche.

Mădălina Ivănică va vizita, în perioada 18-20 decembrie, toate cele 13 centre de zi din cadrul eparhiilor Roman și Bacău, pentru a aduce cadourile pentru copii: jucării, rechizite, hăinuțe, dulciuri și alimente.

Coordonatoarea proiectului are 34 de ani și lucrează la Comisia Europeană.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0