HomeSanatate

Morțile suspecte de la spital, în atenția DSP Neamț

Morțile ciudate care s-au înregistrat la Spitalul Municipal de Urgență Roman au intrat în atenția autorităților, care vor să știe diagnosticul exact al celor doi pacienți.

 

 

Joi, 7 februarie, la Spitalul Municipal de Urgență au fost aduși doi pacienți în stare extrem de gravă, pentru salvarea lor fiind nevoie de resuscitare. Primul a ajuns la Centrul de Primire Urgențe din cadrul spitalului, în comă de gradul III și, cu toate eforturile, cadrele medicale n-au reușit să-l salveze. În cel de-al doilea caz, unui bărbat i s-a făcut rău în timpul serviciului și a fost transportat la spital de către colegi. Cu toate eforturile medicilor, pacientul a intrat în comă, iar vineri seară a decedat. „În primul caz, din câte am discutat cu medicul legist, s-a pus diagnosticul de meningită virală. Un astfel de diagnostic este cam greu de pus. Așteptăm rezultatele tuturor analizelor, pentru a ne face o idee cu privire la boala care l-a învins. În al doilea caz s-au prelevat probe toxicologice pentru a vedea dacă nu cumva bărbatul a fost victima unei intoxicații. Cele două persoane nu aveau nicio legătura una cu alta și proveneau din medii diferite„, a declarat medicul Daniela Marcoci, director adjunct al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Neamț.

Cel de-al doilea caz va fi anchetat și de către Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Neamț. „Întrucât evenimentul s-a petrecut în timpul orelor de muncă, și inspectorii noștri au deschis o anchetă. În termen de 15 zile vom ști dacă este vorba de un accident de muncă sau nu„, a precizat jurist Nicolae Hârlea, purtător de cuvânt al ITM Neamț.

Comentarii

WORDPRESS: 0