Prima paginăRoman

Moment aniversar la Școala „Vasile Alecsandri”

Dimensiune text

Luni, la Școala „Vasile Alecsandri” au debutat manifestările organizate cu prilejul aniversării a 180 de ani de la înființare.

 

 

Ploaia și frigul nu au împiedicat sute de elevi ai școlii să participe la dezvelirea cărții-monument, amplasate pe peretele școlii, ce le transmite acum acestora un mesaj important al poetului Mihai Eminescu: „Educația e cultura caracterului. Cultura e educația minții„.

La eveniment au participat primarul Laurențiu Dan Leoreanu și Viorel Stan, reprezentantul Inspectoratului Școlar Județean Neamț. „Eu vă spun, repede, «La mulți ani!», pentru că nu vreau să vă văd așteptînd în frig și ploaie acest moment. Am fost și eu elev la această școală de prestigiu. Acum, aceasta este școala voastră. Să fiți cei mai buni din oraș!„, le-a transmis primarul Leoreanu elevilor.
Luni au început zilele școlii «Vasile Alecsandri», care împlinește 180 de ani de la înființare. Cu această ocazie, după reabilitarea unității școlare, luni a fost dezvelită și cartea-monument de pe peretele acestei școli, carte care rămăsese nescrisă după reabilitarea imobilului. O carte nescrisă poate fi uitată, dar, acum, un text din Mihai Eminescu a dat consistență acelui monument care rămăsese neterminat„, a mai spus edilul.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0