Prima paginăSocial

Modificări în scenariul de funcționare pentru școlile din județ, săptămâna viitoare

Modificări în scenariul de funcționare pentru școlile din județ, săptămâna viitoare

Dimensiune text

Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Neamț a anunțat vineri modificarea scenariului de funcționare a unităților de învățământ din județul Neamț, începând de luni, 7 iunie.

Decizia vine în urma unei hotărâri adoptate vineri în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență al județului (CJSU) Neamț, pe fondul modificării numărului de infecții cu noul coronavirus COVID-19, având în vedere informarea Direcției de Sănătate Publică Neamț privind situația epidemiologică la nivelul județului și propunerea Inspectoratului Școlar Județean Neamț.

Documentul are în vedere prevederile Ministerului Educației Naționale și Ministerului Sănătății, privind trecerea la două scenarii de funcționare pentru școli, verde și galben – față de cele trei scenarii aplicate în primul semestru –, dar și noul ordin emis pe 17 mai de Ministerul Educației și Ministerul Sănătății, care prevede că scenariile de funcționare ale școlilor se pot modifica oricând în funcție de situația epidemiologică – și nu doar săptămânal, vinerea, cum era prevăzut anterior.

Pentru municipiul Roman, școlile vor fi și de luni, 7 iunie, în scenariul verde: în unitățile de învățământ din Roman vor veni la școală toți preșcolarii și elevii din unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție – la fel ca în toate localitățile în care incidența cazurilor de infecție COVID-19 în ultimele 14 zile este mai mică sau egală cu 1 la 1.000 de locuitori, între care se află și municipiul Roman, din data de 2 mai.

În școlile din județul Neamț aflate în scenariul galben, din localitățile în care incidența cazurilor de infecție COVID-19 în ultimele 14 zile este mai mare de 1 la 1.000, vor veni la școală de luni, 7 iunie, preșcolarii și elevii din învățământul primar, elevii din clasele a VIII-a, precum și toți elevii din învățământul special, indiferent de clasă, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară, în timp ce ceilalți elevi vor desfășura orele în regim online.

În județul Neamț, de luni, 7 iunie, 306 școli vor funcționa în scenariul verde, iar 17 în scenariul galben (față de 40 în această săptămână). Scenariul pentru toate unitățile de învățământ din județ, începând din 7 iunie, conform hotărârii de vineri a CJSU, este următorul (listă în format pdf disponibilă și la acest link):

anexa4iunie

 

 

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0