Model de bune practici, în familie și pentru romașcani

În timp ce mulți oameni în putere sună la primari și așteaptă să li se deszăpezească ulița pînă în fața casei sau, după caz, aleea pînă în fața scării blocului, o familie din Roman dă exemplu de spirit civic.

 

 

Fapta familiei Mocanu, ce locuiește pe strada Aprodu Arbore,  este de două ori demnă de laudă. În primul rînd, pentru faptul că nu au așteptat ca cineva de la primărie sau de la asociația de proprietari,  de la firma care se ocupă de deszăpezire ori vreun vecin să vină și să curețe aleea din jurul blocului.

Amîndoi, soț și soție, au dat la lopată pentru a face cărare printre nămeți și pentru cei fără putere. Sau fără chef.

În al doilea rînd, soții Mocanu trebuie luați de exemplu pentru modul în care își educă cei doi copii. Un băiat de cinci ani și o fetiță doar cu un an mai mare „munceau”la deszăpezire, imitîndu-și părinții, cu două lopățele cu care s-au jucat astă-vară în nisip.
Nu am găsit lopeți potrivite pentru ei la magazin și i-am lăsat să și le ia pe cele pentru nisip. În timp ce noi dăm zăpada și facem cărare, ei se joacă și învață  ce vor avea de făcut cînd vor fi mari. Am considerat că este normal să ieșim la deszăpezit, fără să așteptăm pe nimeni. Sîntem tineri și putem face asta fără prea mare efort„, a spus capul familiei.


Articol mai nou
Articol mai vechi

COMENTARII

WORDPRESS: 0
error: Content is protected !!