HomeActualitateRoman

Misiune îndeplinită la blocul cu bulină

Proprietarii, autoritățile locale și contructorii au vizitat apartamentele refăcute din blocul cu bulină. Prețul modernizărilor va fi plătit doar de persoanele cu venituri mai mari de 1.600 lei pe lună de membru de familie. Proprietarii sunt la faza de încheiat contracte pentru utilități și montat centrale termice.

 

Proprietarii din fostul bloc cu bulină pot să-și mute lucrurile în cele 44 de apartamente refăcute din blocul nr.3, de pe bulevardul Roman Mușat. Au avut loc recepțiile lucrărilor, iar marți dimineață, conducerea Primăriei Roman, constructorii și o parte dintre locatari s-au întâlnit pentru a vizita apartamentele ce au trecut prin modificări spectaculoase.

Primarul municipiului Roman s-a declarat mulțumit de calitatea lucrărilor și de faptul că acest obiectiv a ajuns la final, după atâția ani de proiecte și lucrări. ”În fârșit, s-au încheiat lucrările acestui bloc. În săptămânile trecute s-au făcut recepții. Au fost unele mici observații ale locatarilor, cum ar fi o plintă care nu era suficient prinsă sau un geam care nu era bine reglat. Lucrurile s-au remediat, iar astăzi puteți vedea că lucrările sunt de calitate, peste ceea ce s-a făcut la blocurile ANL sau la cele sociale. Oamenii pot reveni în casele lor. Mulți dintre ei și-au rezolvat și problema contractării energiei electrice, în această perioadă vor începe să contracteze și gazul metan”, a declarat Laurențiu Dan Leoreanu, primarul Romanului. Durata și costul lucrărilor au fost detaliate de primar: ”A fost o lucrare foarte grea, foarte anevoiasă, a fost un experiment pentru toată lumea; și pentru proiectant, și pentru constructori, și pentru noi, experiment din cauza căruia cel mai mult au suferit oamenii. S-a întins foarte mult în timp, au fost testări la partea de consolidare, au fost verificări de fază, au fost testări de laborator, cu specialiști, cu profesori universitari, cu proiectanți de la institute politehnice din țară, pentru că nimeni nu a putut din capul locului să dea soluția finală și lucrurile s-au perfecționat de la etapă la etapă”.

Edilul a precizat că această lucrare s-a realizat cu sprijinul Guvernului României, a Ministerului Dezvoltării Regionale și a Consiliului Județean.

”Noi am preluat obiectivul anul trecut, în cursul lunii octomobrie. Era făcută structura de rezistență, dar interioarele arătau ca după bombardament, mai ales că au fost infiltrații la cara D și E. Eu zic că ne-am descurcat destul de bine, dar nu pot să spun că a fost o parte ușoară a acestor lucrări. Lucrările au garanție, iar oricând au o mică problemă, proprietarii ne pot solicita pentru remedieri. Mă bucur că am terminat acest obiectiv și mă bucur că, prin această lucrare, am pus umărul la aspectul orașului meu natal”, a afirmat Gabriel Donosă, directorul tehnic al SC Romconstructor SA Bacău.

Cheile apartamentelor vor fi predate, până la sfârșitul săptămânii, pe bază de proces-verbal, iar de gestionarea situației se ocupă Lucian Micu, viceprimarul municipiului Roman. Deocamdată, nu se știe câți proprietari trebuie să plătească bani statului pentru refacerea locuințelor, dar deputatul Elena Udrea a inițiat deja o modificare a legii care obligă doar proprietarii cu venituri lunare mai mari de 1.600 de lei pe membru de familie să achite contravaloarea lucrărilor. Dacă proiectul de modificare va fi adoptat de Parlament, proprietarii nu ar mai plăti partea de consolidare a imobilului, adică aproximativ 60% din costurile totale. Proprietarii care au văzut apartamentele marți s-au declarat mulțumiți de calitatea lucrărilor și de modul în care arată locuințele. Aceștia trebuie să se racordeze la utilități și să cumpere centrală termică pentru a avea apă caldă și căldură, dar și corpuri de iluminat.

În locuințele din fostul bloc Nato, acolo unde stau acum proprietarii din blocul cu bulină, se vor muta tineri care au dreptul la o locuință ANL. Între timp, autoritățile locale trebuie să rezolve problema furnizării energiei electrice și a gazelor naturale, sistate din cauza a trei rău-platnici.

 

Comentarii

WORDPRESS: 5
 • Dumitru 9 ani ago

  Pot sa pun pariu ca din motive de „mici remedieri” nici la anul pe vremea asta nu se vor muta toti locatarii in apartamentele lor,mai ales ca vine iarna si nu au cu ce sa se incalzeasca.

 • ion 9 ani ago

  Domnule ziarist,cand spui ca aceste cheltuieli le va suporta „statul” la cine te referi : la un stat cu un fel de avere proprie ori la unul care isi colecteaza averea din contributiile tuturor cetatenilor.Nu stiu daca principiul intrajutorarii intre semeni poate functiona si in acest caz.Sa fie identificati cei ce se fac vinovati de aceasta situatie ca sa raspunda

 • george david 9 ani ago

  O mare bataie de joc!!!Cand am plecat din blocul asta,stiam ca lucrarile vor ajunge la 11.000 de euro.Acum s-au triplat ca valoare.S-a consolidat si s-a varuit,s-a schimbat tot prin case si acum suntem buni de plata,25 de ani!!!S-au scos parchetul,usile,chiuvetele,cazile,caloriferele,gresia,faianta,si s-au pus altele!S-a dat jos,de ex,toata faianta dintr-o bucatarie si s-au pus cam 1.5 mp in loc.Vi se pare ok?Fara sa ne intrebe nimeni????Si fara sa vedem si noi,in calitate de proprietari,un deviz amanuntit????

 • Paraschiv 9 ani ago

  Timp de 17 ani din aceasta afacere a blocului cu bulina din Roman s-au papat bani frumosi de catre toti cei implicati indiferend din ce partid au facut parte.Ati vazut filmat cum hienele si leii – dealtfel dusmani de moarte – stau si se infrupta cateodata din acelasi starv de gazela lasand la o parte conflictele.Se pare ca ceva asemanator s-a intamplat si cu acest bloc ca si cu altele de acest fel.