Prima paginăSanatateLifestyle

Mişcarea şi alimentația echilibrată fac silueta dorită

Dimensiune text

Sălile de sport, centrele spa sau pastilele de slăbit sunt metode ce pot contribui la silueta dorită. Mişcarea şi o alimentaţie fără excese rămân secretul unui corp frumos. 

Venirea verii înseamnă motiv de bucurie şi, totodată, de îngrijorare pentru doamne şi domnişoare. Dacă toată lumea se bucură de sezonul cald, care este echivalent cu vacanţele, concediile şi ieşirile din rutină, aspectul fizic poate umbri bucuria aşteptării concediului pe malul mării sau a weekendului la piscină. Pentru aspectul fizic există, însă, soluţii. Iar prima dintre acestea este mişcarea. În Roman funcţionează mai multe săli de sport, astfel că programul dedicat sportului nu depinde de vreme.

„Toate femeile vor să slăbească, chiar dacă au 50 de kilograme”

miscare 02Cea mai veche sală de sport de Roman funcţionează în acelaşi loc ca şi acum 20 de ani. La Dragon Gym, accentul nu se pune pe aparatură, ci pe mişcarea liberă. Iar cei care sunt clienţi fideli ai acestei săli susţin că pot ajunge la rezultatele dorite şi fără ultimul model de stepper. „Sportul se face liber. O persoană care vrea să slăbească sau să-şi tonifieze muşchii trebuie să muncească, nu să se bazeze pe aparat. Acum, din păcate, sala ajuns un trend. Iar dacă e doar trend, nu înseamnă că vor fi şi rezultate. Cei care vor obţine un corp mai frumos sunt cei care fac mişcare din convingere, pentru că sunt cei care vor persevera şi vor respecta programul. În ultima perioadă, am mai multe solicitări, vin mai multe domnişoare interesate să arate bine în costumul de baie”, a spus Cătălin Florea, managerul Dragon Gym.

miscare 04Pasionat de mişcare din adolescenţă şi absolvent al Facultăţii de Educație Fizică și Sport din Bucureşti, Cătălin „Arabu” – aşa cum i se mai spune – este de părere că antrenorul poate face diferenţa, prin sfaturile şi recomandările pe care le dă. „Fiecare persoană este diferită, prin urmare programul pentru slăbire, tonifiere sau orice altceva vrea persoana trebuie să fie adaptat, nu poţi aplica aceeaşi reţetă la toată lumea. Inclusiv în ceea ce priveşte alimentaţia, antrenorul este în măsură să-ţi spună cum să procedezi”, a adăugat Cătălin Florea.

Citește și:   67 de cazuri noi de infecție COVID-19 în Neamț. Care este incidența pe localități în județ

Marea problemă a generaţiilor actuale este plictiseala şi lipsa de motivaţie, mai ales la femei. „Toate femeile vor să slăbească, chiar dacă au 50 de kilograme. Și ar vrea ca acest lucru să se întâmple, eventual, în timp ce stau la birou”, mai spune Cătălin.

 

 

Masajul, un element cheie în lupta cu kilogramele

miscare 03Masajul reprezintă o altă opţiune pentru doamnele care vor să arate bine. „Credeţi sau nu, terapia prin masaj poate spori rezultatele programului de slăbire. Tocmai de aceea, masajul a devenit un element cheie în lupta cu kilogramele în plus. Masajul ajută la eliberarea tensiunii, a toxinelor şi redefineşte silueta. Pe măsură ce scade greutatea, corpul pierde din ţesutul gras, dar se întâmplă ca şi muşchii să se deshidrateze şi să îşi piardă din supleţe. Exerciţiile fizice şi dieta alimentară pot deveni mai eficiente dacă sunt însoţite de masaj”, afirmă Răzvan Zaharia, kinetoterapeut şi tehnician maseur.

El consideră că masajul face bine şi psihicului, nu doar fizicului, deoarece ajută o femeie să devină conştientă de propriul său corp. „Masajul anticelulitic are la bază mai multe procese: procesul de hrănire a pielii şi ţesuturilor din zona masată, până la cel de accelerare şi eliminare a ţesutului adipos în exces sau al destinderii globale cu ajutorul unor creme profesionale care sunt preluate de circulaţia sangvină periferică. La nivel fizic, acest tip de masaj acţionează în primul rând asupra pielii, musculaturii, articulaţiilor şi ligamentelor. Pe un alt nivel de profunzime, acţionează prin armonizarea şi stimularea activităţii organelor interne”, mai spune Răzvan Zaharia.

O altă variantă ar fi pastilele sau ceaiurile pentru slăbit, însă medicii atrag atenţia că aceste metode care nu presupun efort pot avea efecte adverse şi crea probleme de sănătate foarte grave.

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0