Ministrul Dezvoltării a semnat proiectul pentru reabilitarea și modernizarea Şcolii de Artă „Sergiu Celibidache”

HomeSocial

Ministrul Dezvoltării a semnat proiectul pentru reabilitarea și modernizarea Şcolii de Artă „Sergiu Celibidache”

Marți, 9 noiembrie, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a anunțat că ministrul Cseke Attila a semnat 16 noi contracte de finanţare prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020, în valoare eligibilă totală de 70.153.791,65 lei, pentru educație, servicii sociale și antreprenoriat. Unul dintre acestea privește municipiul Roman, care va beneficia de 6.492.423,94 lei pentru reabilitarea, modernizarea şi echiparea Şcolii de Artă „Sergiu Celibidache” – fosta Școală nr. 7, de pe strada Bogdan Dragoș.

Proiectul „Reabilitarea, modernizarea şi echiparea infrastructurii educaţionale pentru învățământul general obligatoriu Şcoala de Artă «Sergiu Celibidache» din Municipiul Roman” a fost depus de municipalitate pentru finanțarea prin POR 2014 – 2020, Axa prioritară 10 „Îmbunătățirea infrastructurii educaționale”. Proiectul prevede reabilitarea, modernizarea şi echiparea școlii, Corpul B şi Sala de Sport, prin realizarea lucrărilor de reabilitare, modernizare şi dotarea cu echipamente didactice, echipamente IT, precum şi modernizarea utilităţilor, pentru creşterea calităţii învăţământului şi a procesului educaţional.

Valoarea totală a proiectului (inclusiv TVA) este de 6.492.423,94 lei. 98% din totalul cheltuielilor eligibile ale proiectului, de 6.362.575,42 lei, provin din Fondul European de Dezvoltare Regională şi bugetul de stat, finanţare nerambursabilă, iar 2% din totalul cheltuielilor eligibile, de 129.848,52 lei, se vor asigura din bugetul local al municipiului Roman. Durata totală de realizare a proiectului este de 26 de luni.

 

 

Foto: Școala de Artă „Sergiu Celibidache” din Roman

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0