HomeRoman

Ministrul Andronescu vine la Roman

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu (foto), este invitata senatorului PSD Ioan Chelaru, astfel că sîmbătă, 13 octombrie, directorii de școli din zona Roman vor putea dialoga despre investițiile necesare bunei funcționări a sistemului de învățămînt, despre posibilitățile de finanțare a celor aflate în desfășurare, dar, mai ales, despre evaluarea reformelor din educație.

 

 

Am invitat-o pe doamna ministru Andronescu la Roman și a răspuns cu interesul caracteristic corectei cunoașteri a realităților și identificării prompte a soluțiilor. Eu am avut în vedere, în primul rînd, analiza posibilităților de a se finaliza cele două importante investiții din Roman, respectiv lucrările la corpul B de la Colegiul «Roman-Vodă» și de la fostul Club al Elevilor. În plus, vom analiza și posibilitatea continuării investițiilor de la cîteva grădinițe și școli din zona rurală, acolo unde, noi fiind la putere, avem obligația de a îndrepta amînările repetate de finanțare și finalizare„, a declarat senatorul Ioan Chelaru.

Pe agenda de lucru a senatorului romașcan este și o iminentă întîlnire cu ministrul Mediului, Rovana Plumb, care, invitat la Roman, va trebui să identifice surse de finanțare pentru salvarea sursei de apă potabilă a Romanului, de la Pildești, și de realizare a digului de la Gâdinți.
Decolmatarea puțurilor poate costa miliarde de lei, dar este o lucrare vitală, fără de care romașcanii ar putea rămîne fără apă potabilă. Cît privește digul de la Gâdinți, care protejează locuitorii orașului Roman și pe ai comunei Gâdinți, nu cred că se mai pune în discuție urgenta finanțare, realizarea celorlalte diguri de pe Siret impunînd, tehnic și social, identificare de resurse, situație în care am rugat-o pe doamna ministru Plumb să ne susțină diligențele printr-o analiză la fața locului„, a precizat senatorul Chelaru.

Comentarii

WORDPRESS: 0