HomeSocialSanatate

Ministerul Sănătăţii şi Profesioniştii din Sănătate au încheiat un protocol de colaborare

Coaliţia Profesioniştilor din Sănătate şi Ministerul Sănătăţii au semnat un protocol de colaborare, la derularea proiectul „Mecanismele de colaborare şi consultare în politicile publice privind sistemul sanitar din România”.

În vederea realizării scopului menţionat, părţile au convenit stabilirea unui parteneriat dedicat identificării blocajelor şi disfuncţionalităţilor din sistemul de sănătate şi găsirea de soluţii acceptabile pentru ambele părţi, inclusiv colaborarea la finalizarea unor acte normative, înfiinţarea unui comitet de lucru care se va întâlni lunar sau ori de câte ori este nevoie pentru discutarea problemelor de interes comun din domeniul sănătăţii şi acordarea de sprijin reciproc pentru implementarea unor soluţii privind problemele de interes general din sistemul de sănătate.

Pentru urmărirea aplicării protocolului, s-a realizat un comitet format din cinci membri ai Ministerului Sănătăţii, condus de ministrul Sănătăţii, şi din cinci membri ai Coaliţiei Profesioniştilor din Sănătate, condus de preşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR), Vasile Astărăstoae, şi prim vicepreşedintele Federaţiei Sanitas, Marius Sepi.

Preşedintele CMR, Vasile Astărăstoae, este de părere că acest protocol ar putea să reducă numărul medicilor care aleg să plece în străinătate. Potrivit lui Marius Sepi, acest protocol reprezintă parafarea unei înţelegeri oficiale, pe baza căreia vor colabora de acum înainte, însă nu va conţine termene legate de revendicările coaliţiei.

Comentarii

WORDPRESS: 0