Mii de nemțeni, din 13 localități, în continuare fără curent electric

HomeSocial

Mii de nemțeni, din 13 localități, în continuare fără curent electric

 

Codul portocaliu instituit de joi pentru cinci judeţe din Moldova, caracterizat prin rafale puternice de vânt şi ninsoare, a determinat avarii în sistemul de distribuţie a energiei electrice.

Echipele Delgaz Grid şi ale contractorilor au intervenit şi lucrează în continuare pentru înlocuirea stâlpilor  rupţi, îndepărtarea copacilor căzuţi în reţea, precum şi pentru schimbarea izolatorilor, conductoarelor şi consolelor de susţinere, informează un comunicat al companiei.

„Trei linii de înaltă tensiune (linii magistrale) din județele Neamţ şi Iaşi au fost indisponibilizate pentru diferite perioade de timp, din cauza căderii unor arbori şi ruperii de conductoare , fiind necesare lucrări de reparaţii la înălţimi de peste zece metri de la nivelul solului. Căile de acces acoperite cu un strat de zăpadă ce măsoară în unele locuri peste 30 de cm şi copacii înclinaţi sub greutatea zăpezii determină perioade mai lungi de timp pentru realizarea lucrărilor de reparaţii în condiţii de siguranţă. Situaţia alimentării cu energie este dinamică, fiind schimbări permanente în funcţie de intensitatea fenomenelor meteorologice, a manevrelor din sistemul de distribuţie, precum şi a lucrărilor de reparaţii”, informează un comunicat al Delgaz Grid.

Joi, la ora 17.00, era întreruptă alimentarea cu energie electrică total sau parţial pe liniile de medie tensiune după cum urmează: în județul Neamţ – 13 localităţi, cu 8.200 de consumatori, în județul Botoşani – o localitate, cu un consumator afectat, în județul Bacău – 16 localităţi, cu 12.000 de consumatori, în județul Iaşi – cinci localităţi, cu 4.300 de consumatori, în județul Suceava – nouă localităţi, cu 1.600 de consumatori, și în județul Vaslui – 14 localităţi, cu 7.000 de consumatori.

Conform ISU Neamț, 41 de localități din județ au fost afectate joi de întreruperile energiei electrice cauzate de vremea rea: Agapia, Bodeşti, Borleşti, Zăneşti, Pîngăraţi, Hangu, Grinţieş, Pipirig, Crăcăoani, Tupilaţi, Dragomireşti, Negreşti, Văleni, Boteşti, Bălţăteşti, Piatra Şoimului, Alexandru cel Bun, Petricani, Ghindăoani, Tazlău, Rediu, Mărgineni, Grumăzeşti, Dămuc, Bicazul  Ardelean, Bicaz Chei, Girov, Bîrgăoani, Răuceşti, Gherăeşti, Costişa, Drăgăneşti, Farcaşa, Gârcina, Vaduri, Vânatori Neamţ, Ţibucani, Războieni, David, Moldoveni, Bahna (parţial localităţile Piatra Neamţ, Bicaz, Roznov şi Tîrgu Neamţ).

 

Comentarii

WORDPRESS: 0