Prima paginăSocial

Miercuri vor suna din nou alarmele în Roman

Miercuri vor suna din nou alarmele în Roman

Dimensiune text

 

 

În fiecare primă zi de miercuri din lună, la nivelul întregii țări se organizează exerciții de înștiințare, avertizare și alarmare în situații de urgență, ce urmăresc antrenarea autorităților administrației publice locale și pregătirea populației prin cunoașterea semnificației semnalelor de alarmare, verificarea timpului de reacție al autorităților la primirea mesajului de înștiințare, obținerea unor date reale privind starea de operativitate a echipamentelor dedicate și gradul de acoperire acustică.

„Astfel, miercuri, 7 noiembrie, în Roman, în intervalul 10.00-11.00, se desfășoară acest exercițiu de alarmare. Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din cadrul Primăriei municipiului Roman vă aduce la cunoștință semnalele acustice de alarmare a populației în situații de urgență:
– Semnalul ALARMĂ AERIANĂ se compune din 15 sunete a 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele;
– Semnalul ALARMĂ LA DEZASTRE se compune din 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele;
– Semnalul PREALARMĂ AERIANĂ se compune din 3 sunete a 32 secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde între ele;
– Semnalul ÎNCETAREA ALARMEI se compune dintr-un sunet continuu, de aceeaşi intensitate, cu durate de 2 minute”, anunță reprezentanții Primăriei municipiului Roman.

Exercițiul are ca scop testarea şi verificarea sistemului de înştiinţare, avertizare şi alarmare în situaţii de protecţie civilă. Populaţia nu trebuie să intre în panică, fiind vorba doar de un exerciţiu prin care se doreşte răspândirea semnificaţiei semnalelor acustice care pot fi transmise prin intermediul sirenelor.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0