Prima paginăSocial

Miercuri, cod galben de ploi torențiale, intensificări ale vântului și grindină

Miercuri, cod galben de ploi torențiale, intensificări ale vântului și grindină

Dimensiune text

 

 

Administrația Națională de Meteorologie a emis marți avertizări de tip cod galben și cod portocaliu, pentru cea mai mare parte a țării, inclusiv județul Neamț, pentru ziua de miercuri, 27 iunie, între orele 3 – 23, vizând cantități de apă însemnate și manifestări de instabilitate atmosferică.

Conform meteorologilor, începând din a doua parte a nopții de marți spre miercuri (26 spre 27 iunie), aria ploilor se va extinde treptat dinspre sudul teritoriului și va cuprinde majoritatea regiunilor, iar în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova, sudul și estul Transilvaniei cantitățile de apă vor depăși 20 – 30 l/mp și izolat 40 – 50 l/mp. Îndeosebi în estul și sud-estul țării vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului și grindină (Cod galben).

Miercuri, între orele 9 – 23, în județele Prahova, Buzău, Vrancea, Covasna și în zona de deal și de munte a județelor Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Bacău și Brașov va ploua abundent și se vor acumula cantități de apă de 40 – 50 l/mp și pe arii restrânse 60 – 70 l/mp (Cod portocaliu).

Meteorologii precizează că va continua să plouă în majoritatea regiunilor până sâmbătă, 30 iunie, temporar însemnat cantitativ, îndeosebi în regiunile extracarpatice și la munte.

 

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0