Micuța pianistă

Teodora Arabu (foto) are șapte ani, studiază pianul de aproape doi ani și, la primul ei concurs, a obținut Marele Premiu al categoriei sale de vîrstă și Diploma de Excelență.

 

 

Societatea Marsat Roman, prin managerul Vasile Balcan, susține performanța școlară și interesul tinerilor pentru o carieră de succes, prin acordarea a șase burse școlare al căror cuantum este de 15.000 de lei pentru fiecare an școlar, începînd cu luna martie 2012. Bursele lunare, pe perioada completării studiilor,  sînt condiționate de menținerea sau depășirea performanțelor  școlare ce-i recomandă pe bursieri ca viitori specialiști ce vor contribui la prosperitatea și renumele comunității.

 

Teodora Arabu din Cordun are doar șapte ani și toate șansele să devină o pianistă celebră. A început să studieze de la cinci ani și jumătate, după ce părinții au observat interesul deosebit al fetiței pentru tot ceea ce însemna muzică. Teodora este elevă în clasa I, la {coala de Artă Integrată „Sergiu Celibidache”, studiază pianul cu profesoara Denisa Macovei și cu profesorul Iulian Trofin, în cadrul Fundației „Iulian Arcadie Trofin”, alături de alți elevi artiști din întreaga țară. La primul său concurs, Festivalul „Prietenii Muzicii/Pro Piano România”, desfășurat la Iași, la începutul lunii februarie, Teodora Arabu a obținut Marele Premiu al categoriei sale de vîrstă și Diplomă de Excelență.

Deși are doar șapte ani, Teodora are program ca al unui om mare. Pînă la ora 12 are program ca orice copil de clasa I. De la ora 12 la ora 16 are program de făcut teme și de studiu la instrument, la școală. Nici după ce ajunge acasă, Teodora nu se joacă. Păpușilor le vine rîndul abia după ce mai studiază o oră sau două, asta în zilele în care nu merge să studieze cu maestrul Trofin. „Teodora este o copilă foarte talentată și cu o bună capacitate de a face mai mult decît este nivelul normal pentru vîrsta ei. Este deosebit de serioasă, bătăioasă și dedicată total activităților în care se implică. Sînt convins că va face o figură frumoasă în lumea muzicii, pentru că talentul ei nativ este dublat de voință, de dorința de a reuși și, mai ales, de viziune. Teodora deja se propune ca o mică pianistă, ceea ce o face «să arate bine la pian», semn sigur că are chemare pentru acest instrument„, a spus profesorul Iulian Trofin.

Teodora este cea mai mare dintre cele patru fete ale familiei Arabu, care are șanse să înființeze un „cvartet de familie”. Chiar dacă două dintre surioarele Teodorei sînt prea mici pentru a manifesta înclinații pentru un instrument sau altul, Maria, care are cinci ani, cîntă deja la vioară.


COMENTARII

WORDPRESS: 0
error: Content is protected !!