Prima paginăEducatie

Micii ecologi de la „Mihai Eminescu” au sărbătorit ziua mediului

Dimensiune text

Elevii de la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu”, o școală în care activitatea ecologică este „la ea acasă”, au sărbătorit în mod special ziua de 5 iunie, declarată Ziua mondială a mediului.

 

 

În prima parte a zilei, copiii au participat la o acțiune de ecologizare și au făcut curățenie în curtea școlii și în spațiul „dat în grijă” patrulei ecologice de la „Mihai Eminescu” de către Primăria Roman.

mediu 06062După ce și-au încheiat misiunea, elevii, „echipați” cu mesaje eco, au străbătut străzile orașului, pe traseul de la școală spre parcul din centrul orașului. De-a lungul traseului, ei au împărțit mesaje ecologice trecătorilor și i-au sfătuit să aibă grijă de mediul înconjurător. „Un mediu sănătos începe cu noi!”, „Pamântul – singura planetă albastră!”, „Economisiți resursele naturale – Sunt epuizabile!” sunt doar câteva dintre mesajele pe care aceștia le-au împărțit elevilor.

„Am vrut să atragem atenția tuturor romașcanilor asupra importanței pe care o are protejarea mediului înconjurător. Pământul este singura planetă locuibilă și fiecare dintre noi  este  responsabil de sănătatea acesteia. Sunt lucruri aparent mărunte, pe care le poate face fiecare dintre noi, dar care, multiplicate la scară mondială, pot face din planeta noastră un mediu curat și sănătos”, a spus profesoara Emilia Ciomârtan, coordonatorul activităților ecologice din Școala „Mihai Eminescu”.

[sam id=”3″ codes=”true”]

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0