Metode noi de predare la Colegiul Național „Roman-Vodă”, printr-un proiect Erasmus

HomeSocial

Metode noi de predare la Colegiul Național „Roman-Vodă”, printr-un proiect Erasmus

 

Colegiul Național „Roman-Vodă” din Roman a obținut un grant Erasmus KA1 pentru proiectul „Educație de calitate prin integrarea modelelor europene”, proiect ce va fi implementat în perioada 12 iunie 2017 – 11 iunie 2018. Obiectivul major îl reprezintă oferirea unei educații de calitate care să faciliteze o carieră școlară de succes pentru toți elevii, indiferent de mediul social din care provin.

Pentru atingerea obiectivelor propuse, una dintre activitățile de bază ale proiectului o constituie participarea la cursul de formare Erasmus+. Cursul intitulat: «Classroom Management Solutions for Teachers: new methodologies, effective motivation, cooperation and evaluation strategies» vine în întâmpinarea nevoii de formare a profesorilor prin asimilarea metodelor și tehnicilor moderne de predare și dezvoltarea competențelor privind managementul de grup, motivare și cooperare.

La mobilitatea de formare din perioada 14 august 2017 – 19 august 2017 din Florența, Italia, vor participa zece profesori de specialități diferite: limba română, limba franceză, limba engleză, limbi clasice, istorie, geografie, socio-umane, fizică, informatică și matematică.

Proiectul a fost realizat de o echipă formată din profesorii Mihaela Tanovici, director al Colegiul Național „Roman-Vodă”, Magda Ghercă și Paula Dornescu.

Proiectul beneficiază de finanţare şi suport din partea Uniunii Europene, prin Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0