Prima paginăSocialEducatie

Merge în cârje la școală, cu piciorul amputat la trei săptămâni

Dimensiune text

Primăria Văleni va cumpăra o proteză pentru un copil de șase ani. El face naveta în cârje la școala din Munteni. Băiatului i-a fost amputat piciorul stâng, la trei săptămâni de la naștere, dar familia nu a avut bani să-i cumpere o proteză.

 

Primăria Văleni ajută un copil să meargă. Îl ajută la propriu. Mădălin este un copil de șase ani, din satul Moreni, comuna Văleni. Băiatului i-a fost amputat piciorul stâng, la trei săptămâni de la naștere. Mădălin este al doilea copil al familiei Grosu. Dacă în primii ani de viață băiatul a învățat să meargă ținându-se de pat, mersul s-a transformat apoi în săritură. ”Nu are proteză. Nu am putut să-i cumpărăm. De unde să luăm atâția bani?!”, spune tatăl copilului.

Primarul comunei Văleni, Ionel Stoleru, s-a implicat direct în acest caz. ”Este regretabil că un copil trebuie să treacă, chiar de la primele luni de viață, prin aceste suferințe. Copilul merge la școală în cârje și depune un efort foarte mare să facă drumul până la școala din Munteni și înapoi. Dorința de a-i cumpăra o proteză este mai veche, dar se va materializa în aceste zile. Ieri, lui Mădălin i-au fost luate măsurile pentru proteză și cred că într-o lună o va putea folosi”, a spus primarul Stoleru.

proteza 2Proteza va fi achiziționată cu fonduri aprobate de Consiliul, Local Văleni, de la o societate specializată din Piatra-Neamț, și va costa aproape 3.000 de lei.

Sărăcia în care trăiește familia Grosu se vede, spun autoritățile locale, din uliță. Șase suflete într-o singură cameră înseamnă economie la căldură. Copiii și casa, construită din vălătuci, reprezintă toată averea familiei.

Doi din cei patru copii, cu vârste de la 2 la 8 ani, au cunoscut suferința fizică asemeni oamenilor mari. Și Alberto, în vârstă de 8 ani, a trecut printr-o intervenție chirurgicală. La câteva luni de la nașterea lui Alberto, părinții au descoperit că nu vede. Un om cu suflet a sponsorizat operația băiatului. ”Nu putem spune că băiatul vede bine acum, dar suntem mulțumiți că se poate descurca singur”, spune tatăl copilului.

COMENTARII

WORDPRESS: 3
 • Tata Noe 8 ani

  Asta se intampla atunci cand aduci pe lume copii numai cu scopul de a incasa ajutoare sociale,porti sarcina doar ca o obligatie,bei,fumezi si te imperechezi cu partenerul dupa aceleasi reguli dupa care se cupleaza si maidanezii care pe unde apuca.

  • MIHAI VITEAZUL 8 ani

   cam asa se intampla 🙂 dar el nu are nici o vina ..

 • mihi 8 ani

  Protectia copilului nu se intereseaza de acesti copii amarati,…..se intereseaza de copii lui FLORIN SALAM!!!!!……………….fara cuvinte!!!!