Meditații pentru copiii care nu vorbesc sau nu scriu corect limba română

HomeSocial

Meditații pentru copiii care nu vorbesc sau nu scriu corect limba română

 

 

Municipalitatea romașcană intenționează să organizeze o serie de meditații dedicate copiilor care nu vorbesc corect limba română sau nu cunosc elementele de gramatică. În acest sens, primarul Lucian Micu a lansat în mediul online proiectul privind oportunitatea susținerii acestor cursuri, care, dacă vor prezenta interes, ar putea deveni o tradiție. În trecut, astfel de meditații, cu profesori voluntari, s-au ținut pentru elevii care aveau de susținut bacalaureatul, însă interesul a scăzut după primii ani de la deschiderea proiectului.

„Conducerea Primăriei municipiului Roman vă invită să vă spuneți opinia privitor la oportunitatea de a realiza, în lunile iulie – august, cursuri pentru meditații la limba și literatura română dedicate copiilor care locuiesc în străinătate cu familiile, dar și acelor copii care au dificultăți de învățare a limbii române, astfel încât să poată vorbi și scrie corect. Dacă va exista un interes semnificativ din partea copiilor de a deprinde cunoștințe temeinice de limbă română, administrația publică locală va identifica un spațiu adecvat și profesorii care să-i îndrume pe elevi. Este important să ne spuneți, lăsând un comentariu la această postare, dacă doriți să vă trimiteți copiii la aceste meditații și dacă doriți ca ele să fie gratuite sau intenționați să participați cu o sumă de bani pentru recompensarea cadrelor didactice. În funcție de răspunsurile dumneavoastră, săptămâna viitoare vă vom informa asupra deciziei luate. Vă mulțumim pentru implicare!”, au precizat reprezentanții Primăriei municipiului Roman, lansând vineri sondajul pe grupurile de facebook Grupul Romașcanilor și Orașul Roman.

Conducerea administrației publice locale va lua o decizie săptămâna aceasta, urmând ca, dacă vor exista grupuri de copii interesați, să facă public și graficul de înscriere la cursurile de meditații la limba română.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0