Prima paginăSocialSanatate

Medicii încep mitingurile în luna septembrie

Dimensiune text

Coaliţia profesioniştilor din sănătate a evaluat discuţiile avute cu Ministerul Sănătăţii, despre proiectul legii malpraxisului în forma agreată de Coaliţie, rectificarea pozitivă de buget la sănătate şi proiectul legii de salarizare.

Coaliţia a remarcat disponibilitatea de dialog a Ministerului Sănătăţii, finalizarea proiectului legii malpraxisului, în varianta agreată de Coaliţie, şi rectificarea pozitivă a bugetului la sănătate. Cu privire la proiectul legii salarizării lansat recent de Ministerul Sănătăţii, Coaliţia spune că acest proiect se adresează doar unui număr restrâns de medici. „Nu este un proiect de salarizare, ci un act normativ care stabileşte criteriile de performanţă şi posibilitatea practicii private în spitale publice. Coaliţia îşi menţine punctul de vedere privind necesitatea unui proiect al legii salarizării special pentru profesioniştii din sistemul de sănătate, în care actualul proiect să se regăsească ca un capitol distinct.

Între 18 şi 24 septembrie, vor fi organizate pichetări în toate judeţele din ţară şi în municipiul Bucureşti, în faţa Ministerului Sănătăţii şi a Ministerului de Finanţe. În luna octombrie va fi organizat un miting la Bucureşti”, se arată într-un comunicat de presă al Colegiului Medicilor Neamţ.

Dacă doleanţele medicilor nu vor fi rezolvate în cursul lunii septembrie, ulterior, acţiunile medicilor se vor radicaliza.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0