HomeSanatate

Medicii de familie vor face muncă voluntară

Medicii de familie sînt nemulțumiți de faptul că noile prevederi ale contractului-cadru din acest an le limitează activitatea.

 

 

Ei reclamă formulările contradictorii din lege, care i-ar putea pune în situația ca, odată ce vor depăși numărul legal de consultații, ei să nu mai fie plătiți și pentru ceilați pacienți consultați.
Concret, ei spun că legea îi obligă să acorde maxim 20 de consultații pe zi, însă, pe de altă parte, aceeași lege îi obligă să asigure continuitatea asistenței medicale, chiar dacă numărul de consultații a fost depășit.
Mulți dintre medicii de familie și-au făcut programări pentru pacienți chiar pînă în luna mai. Legea spune că avem voie să acordăm doar 20 de consultații pe zi, dar raportările se fac la sfîrșitul primului trimestru. Pe de altă parte, ni se spune că, deși am respectat numărul legal de consultații, noi trebuie să asigurăm continuitatea actului medical. În aceste condiții, consultațiile pe care le acordăm peste limita legală, dar pe care trebuie să le facem pentru a asigura continuitatea, este logic să nu fie plătite. Vom fi puși în situația să facem muncă voluntară, pentru că bolnavii trebuie consultați, chiar dacă am depășit limita impusă de lege„, a declarat medicul Angela Bica, vicepreședintele Patronatului Medicilor de Familie Neamț.

Comentarii

WORDPRESS: 0