HomeSanatate

Medici șefi de secție noi la spital

foto: sefinoi18.jpg – Medicul Abdalla Abu Alika, noul șef al secției Ortopedie

Secțiile Ortopedie și Obstetrică-Ginecologie au medici șefi noi. Luni, șefia a șase secții din spital a fost scoasă la concurs.

 

 

Luni, 17 decembrie, la Spitalul Municipal de Urgență Roman s-a organizat examen pentru ocuparea funcției de medic șef în șase secții. Potrivit medicului Mircea Coadă, managerul spitalului, este vorba de secțiile unde actualii șefi au fost numiți prin delegație, procedura obligatorie de ocupare a acestor funcții fiind organizarea unui examen.

În urma examenului, la Laboratorul de analize medicale funcția va fi ocupată de medic Liliana Căescu, la secția de Anestezie și Terapie Intensivă funcția va fi ocupată de către medicul Nicoleta Popescu, la secția Psihiatrie medic șef va fi Ionel Țubucanu, iar la secția Cardiologie va rămâne șef medicul Victor Firăstrău. La secția Obstetrică-Ginecologie, în urma pensionării medicului Dorel Romanescu, după examenul de luni șef a devenit medicul Laura Arvătescu. Acestea au fost secțiile la șefia cărora s-a înscris un singur candidat.
La secția Ortopedie, la examen s-au înscris medicii Adriana Orzescu și medicul iordanian Abdalla Abu Alika (foto). Acesta din urmă a devenit noul medic șef, funcția fiind îndeplinită până acum de medicul Adriana Orzescu.

Examenul a constat într-o probă scrisă din domeniul legislativ, prezentarea unui caz clinic și un proiect de management. „Cei mai mulți dintre șefii de secție cred că această funcție ține de competența profesională, însă puțini pun accent pe planul de management. Odată ce vor semna contractul cu instituția noastră, ei vor fi răspunzători de bugetul de venituri și cheltuieli al secției, vor decide cum vor aloca resursele, fără să afecteze calitatea actului medical. Practic, ei vor trebui să-și gestioneze fondurile în așa fel încât să îndeplinească indicatorii fixați de casa de asigurări. Medicii șefi vor fi evaluați anual, iar după trei ani mandatul va expira și se va organiza un nou examen„, a precizat medicul Mircea Coadă.

Comentarii

WORDPRESS: 0