HomeSanatate

Medicamente de peste 300.000 de lei pe lună la spital

Direcția de Sănătate Publică Neamț a întocmit un raport cu privire la cheltuielile făcute de Spitalul Municipal de Urgență Roman în primele două luni ale acestui an.

 

 

Potrivit acestui raport, una din prioritățile instituției sanitare a fost aprovizionarea cu medicamente, întrucît, față de aceeași perioadă a anului trecut, sumele alocate pentru medicamente au fost majorate consistent, în contextul în care au existat mai puține internări. Astfel, în primele două luni ale acestui an, pentru medicamente la spital s-au cheltuit 622.528 de lei, spre deosebire de aceeași perioadă a anului trecut, cînd s-au cheltuit 452.844 de lei. Numărul internărilor a scăzut 5.648 în primele două luni ale anului trecut, la 4.297.

„Cel mai important indicator este cel referitor la cheltuielile pentru fiecare bolnav, întrucît acesta reflectă cheltuielile reale care se fac pentru fiecare bolnav în parte, cu medicația și îngrijirile medicale. Dacă anul trecut se cheltuiau 80 de lei, în primele două luni ale acestui an s-au cheltuit 144 de lei. Una din preocupările noastre constante a fost aprovizionarea cu medicamente, astfel ca pacienții să aibă acces la acestea și să nu fie nevoiți să și le cumpere cu bani din propriul buzunar, așa cum se întîmplă în alte spitale din țară. De aceea, am decis să majorăm sumele alocate pentru medicamente și materiale sanitare, fără a depăși plafonul maxim legal stipulat în contract”, a declarat medicul Mircea Coadă, managerul spitalului.

Comentarii

WORDPRESS: 0