HomeSanatate

Medicamente de 900.000 de lei la spital

Una din prioritățile Spitalului Municipal de Urgență Roman a fost, de la începutul anului, aprovizionarea cu medicamente.

 

Astfel, comparativ cu anul trecut, cheltuielile cu medicamente au crescut simțitor. Potrivit datelor furnizate de către Direcția de Sănătate Publică Neamț, în primele trei luni ale acestui an, la capitolul medicamente, spitalul a alocat 903.205 de lei, spre deosebire de aceeași perioadă a anului trecut, cînd s-au alocat 778.000 de lei. Comparativ, la Spitalul Județean Neamț, în primele trei luni din 2012, s-au alocat puțin peste 105.000 de lei. De la începutul anului și pînă la sfîrșitul lunii martie, la spital au fost internați 6.487 de pacienți, numărul lor fiind în scădere cu peste 2.000 față de aceeași perioadă a anului trecut.
Ceea ce este de remarcat este faptul că, deși numărul internărilor a scăzut, a crescut durata medie de spitalizare. Astfel, dacă anul trecut, durata medie de spitalizare era de 6,6 zile, acum ea a ajuns la 7,1, ceea ce este destul de mult. O posibilă explicație ar fi că bolile sînt mai grave, însă va trebui să reducem durata medie de spitalizare. În ceea ce privește cheltuielile cu medicamente, noi am decis să alocăm o sumă mai mare, pentru ca pacienții să nu mai cumpere medicamente cu bani din propriul buzunar. În medie, pentru un bolnav se cheltuie 139 de lei, în vreme ce, în aceeași perioadă a anului trecut se cheltuiau 94 de lei. Este, din nou, o creștere consistentă, avînd în vedere că la Spitalul Județean pentru un pacient se cheltuie 102 de lei„, a apreciat medicul Mircea Coadă, managerul spitalului.

Comentarii

WORDPRESS: 0