HomeRoman

Medic condamnat pentru ucidere din culpă

Medicul Georgeta Moraru, condamnată pentru ucidere din culpă în dosarul lui Petru Gotcă, află pe 15 noiembrie dacă va trebui să execute pedeapsa în închisoare.

 

 

Judecătoria Roman a condamnat-o, pe 15 martie, pe fosta angajată a Spitalului Municipal de Urgență Roman la doi ani de închisoare cu executare pentru ucidere din culpă și la șase luni de închisoare pentru fals intelectual. Nemulțumită de sentință, medicul Georgeta Moraru, care acum activează la Spitalul din Moinești, a declarat recurs. Acesta s-a judecat joi, 11 octombrie, la Curtea de Apel Bacău, unde magistrații au dat ca termen de pronunțare data de 15 noiembrie.

Pe data de 15 martie 2008, Petru Gotcă a ajuns la Centrul de Primiri Urgențe (CPU) al Spitalului Municipal de Urgență Roman, pe garda medicului Georgeta Moraru, în jurul orei 16.00. Deoarece Petru Gotcă era sub influența băuturilor alcoolice, medicul l-a lăsat pe pacient pe un pat de spital, fără a-l mai consulta sau a-i administra medicamente. A doua zi dimineață, după ce Petru Gotcă a fost descoperit mort pe patul de spital de către medicul care a preluat garda de la Georgeta Moraru, aceasta a încercat să falsifice fișa pacientului.
La Judecătoria Roman, dosarul prin care Georgeta Moraru era acuzată de ucidere din culpă și fals intelectual a fost înregistrat pe data de 16 noiembrie 2010, iar sentința pronunțată în luna martie 2012 a constituit o premieră pentru justiția din județ. Acum rămîne de văzut dacă și magistrații băcăuani sînt de aceeași părere că medicul Georgeta Moraru trebuie să fie pedepsită la închisoare cu executare.

Comentarii

WORDPRESS: 0