Medalii obținute de elevii romașcani la Olimpiada națională de Matematică

HomeSocial

Medalii obținute de elevii romașcani la Olimpiada națională de Matematică

În perioada 15-20 aprilie s-a desfășurat Olimpiada Națională de Matematică, organizată în trei centre din țară. Concursul s-a desfășurat la Constanța pentru clasele V-VI, la Iași pentru clasele VII-VIII și la Piatra Neamț pentru clasele IX-XII. Lotul județului Neamț pentru etapa națională a fost format din doi elevi din clasele V-VI, doi elevi din clasele VII-VIII și cinci elevi din clasele IX-XII, iar șase dintre aceştia au obținut premii importante, informează ISJ Neamț.

În concursul elevilor de clasa a V-a, Dimitrie Mircea Mititelu, de la Colegiul Tehnologic „Spiru Haret” din Piatra Neamț, pregătit de profesor Iolanda Poșchin, a obținut Medalie de argint. În concursul elevilor de clasa a VI-a, Daniel Sebastian Drișcu, de la Colegiul Național „Roman-Vodă” din Roman, pregătit de profesor Petronela Husaru-Nechita, a obținut Medalie de Bronz.

În concursul elevilor de clasa a VII-a, Radu Bendiu, de la Colegiul Național „Roman-Vodă”, pregătit de profesor Anca Leoreanu, a obținut Medalie de bronz. În concursul elevilor de clasa a VIII-a, Federica Mărtinuț, de la Colegiul Național „Roman-Vodă”, pregătită de profesor Anca Leoreanu, a obținut Medalie de argint.

În concursul elevilor de clasa a IX-a, Sebastian Ilie Crețu, de la Colegiul Național „Roman-Vodă”, pregătit de profesor Marian Ursărescu, a obținut Medalie de bronz. În concursul elevilor de clasa a X-a, Albert Iulian Romaniuc, de la Colegiul Național „Roman-Vodă”, pregătit de profesor Marian Ursărescu, a obținut Medalie de argint.

„Rezultatele obținute de elevii nemțeni ne onorează și ne responsabilizează în a motiva și promova performanța la disciplina matematică. Felicitări olimpicilor care ne-au reprezentat, cu mare onoare, la etapa națională, mulțumiri colegilor îndrumători, părinților și profesorilor Ioana Verman, Aura Diaconescu și Dumitru Asoltanei, care au însoțit lotul județului, coordonând cu profesionalism toate acțiunile necesare deplasării și șederii la Constanța, Iași, respectiv Piatra Neamț”, a transmis inspectorul școlar general al ISJ Neamț, Florentina Luca-Moise.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0