Home

Medalii naționale ale romaşcanilor la aruncări lungi

Roxana Perie, Carla Sescu (foto) şi Marius Musteaţă sunt campioni naţionali.

După două zile de concurs la campionatul naţional de aruncări lungi de la Arad, competiţie rezervată categoriilor seniori, tineret şi juniori I şi II, aflată în desfăşurare şi care se va încheia joi, 5 martie, reprezentanţii Romanului au cucerit patru medalii de aur. Două dintre ele îi aparţin Roxanei Perie, campioană naţională la aruncarea ciocanului la seniori şi tot campioană naţională la tineret. Sportiva, legitimată la Clubul Atletic Roman, născută în 1995 şi pregătită de antrenorul emerit Lucică Cucoş, a avut o cea mai bună aruncare de 57,71 metri, devansând-o pe Bianca Fazecaş (Steaua), sportivă născută în 1993 şi care a reuşit să arunce 56,25 metri. Roxana a ocupat şi locul al cincilea, la tineret, în proba de aruncare a discului.

În concursul de aruncare a discului, juniori I, Carla Francesca Sescu (LPS Roman, născută în anul 1997) a devenit campioană naţională cu o cea mai bună aruncare ce a măsurat 46,75 metri. Cu o zi mai devreme, eleva antrenorului emerit Emilian Floroiu obţinuse medalia de bronz, în aceeaşi probă, la categoria tineret şi ocupase locul al patrulea în concursul seniorilor, cu 43,55 metri.

Marius Constantin Musteaţă, elev al aceluiaşi Emilian Floroiu şi legitimat la LPS şi Clubul Atletic Roman, a devenit campion naţional la aruncarea discului, juniori I. A aruncat 47,76 metri. Tot el reuşise, la fel ca Sescu, să ia medalie de bronz la tineret şi să ocupe locul al patrulea la seniori, cu o cea mai bună aruncare de 44,69 metri.

În cadrul reuniunii de miercuri, rezervate juniorilor I, au mai venit două medalii pentru Roman, una de argint şi cealaltă de bronz. Raluca Adriana Vrabie (Clubul Atletic) este noua vicecampioană naţională la aruncarea suliţei. Ea a aruncat, cel mai mult, 41,69 metri. Beatrice Ramona Lucaci (LPS) a luat medalia de bronz în proba de aruncare a ciocanului, cu 44,33 metri.

Comentarii

WORDPRESS: 0