Medalii de aur pentru elevii romașcani, la Olimpiadele naționale de matematică și fizică

HomeSocial

Medalii de aur pentru elevii romașcani, la Olimpiadele naționale de matematică și fizică

 

 

În perioada 4 – 7 aprilie, județul Satu Mare a fost gazda Olimpiadei naționale de matematică. Probele dedicate seniorilor – elevii de clasele VII – XII – s-au desfășurat la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Satu Mare, iar cele rezervate juniorilor – elevii claselor V – VI – la Liceul Teoretic Negrești-Oaș.

14 elevi din județul Neamț au fost incluși în lotul județean pentru faza națională a Olimpiadei de matematică. Rareș Polenciuc, elev în clasa a VIII-a la Colegiul Național „Roman-Vodă”, pregătit de profesor Gabriel Constantin, s-a clasat al șaselea dintre cei 100 de participanți la secțiunea sa, obținând Mențiune din partea Ministerului Educației Naționale și medalia de aur din partea Societății de Științe Matematice din România. Teodor Ioan Băltoi, elev în clasa a IX-a, pregătit de profesor Marian Ursărescu, s-a clasat al zecelea dintre cei 86 de concurenți ai secțiunii sale, obținând Mențiune din partea Ministerului Educației Naționale și medalie de argint din partea Societății de Științe Matematice din România. Cei doi medaliați s-au calificat și la proba de baraj pentru lotul național lărgit de matematică al României, pentru participarea la competițiile internaționale. După proba de baraj, Rareș Polenciuc a fost inclus în lotul național cuprinzând 25 de elevi, după ce s-a clasat al zecelea între cei 53 de participanți.

 

Dintre elevii roman-vodiști prezenți la faza națională a Olimpiadei de matematică, Albert Iulian Romaniuc, elev în clasa a VI-a, pregătit de profesor Gabriel Constantin, s-a clsat al 75-lea între cei 102 concurenți ai secțiunii, Alexandru Florin Rusu, clasa a VIII-a, pregătit de profesor Anca Loredana Leoreanu, a fost clasat pe locurile 97-100, Radu Andrei Butelcă, elev în clasa a X-a, pregătit de profesor Marian Ursărescu, s-a clasat pe locurile 71-77 la secțiunea sa, iar Andrew Hiroaki Okukura, elev în clasa a XI-a, pregătit de profesor Marian Ursărescu, s-a clasat pe locurile 39-48 la secțiunea sa.

Medalii la Olimpiada națională de Fizică

A 54-a etapă națională a Olimpiadei de Fizică s-a desfășurat în perioada 1 – 6 aprilie, la Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir” Breaza, din județul Prahova, lotul județului Neamț pentru această competiție numărând 19 elevi.

Dintre aceștia, George Chiriac, elev în clasa a IX-a la Colegiul Național „Roman-Vodă”, pregătit la clasă de profesor Romeo Merfea, a obținut Premiul al treilea din partea Ministerului Educației Naționale (MEN) și Medalie de Aur din partea Societății Române de Fizică (SRF), clasându-se al treilea dintre cei 74 de participanți ai secțiunii sale. Andrew Hiroaki Okukura, elev în clasa a clasa a XI-a la Colegiul Național „Roman-Vodă”, pregătit la clasă de profesor Constantin Ostafe, a obținut Medalia de bronz din partea Societății Române de Fizică, după ce s-a clasat al 26-lea dintre cei 64 de concurenți de la secțiunea sa.

Din județul Neamț, au mai primit distincții George Alexandru Berea, elev în clasa a VI-a la Colegiul Naţional „Petru Rareş” din Piatra Neamţ, Mențiune MEN și Medalie de Argint SRF, Matei Buzdea, elev în clasa a VIII-a la Colegiul Naţional „Petru Rareş”, Premiul III MEN și  Medalie de Aur SRF, precum și Sebastian Leontică, elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Petru Rareş”,   Mențiune MEN și Medalie de Argint SRF.

George Chiriac și Sebastian Leontică au participat și la proba de selecţie a lotului naţional lărgit pentru Olimpiada Internațională de Fizică, cel de-al doilea clasându-se pe poziția a noua în proba de baraj și fiind astfel inclus în lotul naţional lărgit.

„Felicitări elevilor pentru rezultatele obținute, profesorilor pentru pregătirea elevilor și părinților pentru susținere”, au transmis reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Neamț.

 

 

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0