HomeSocialEducatie

Matematicienii de nota 10 de la Școala „Alexandru Ioan Cuza”

Nouă elevi au luat 10 la matematică, la evaluare. Ana-Maria Iamandii (foto) a obţinut cea mai mare medie: 9,90.

Pentru absolvenţii claselor a VIII-a, Evaluarea Naţională s-a încheiat. Rezultatele pe şcoli ne arată nivelul elevilor care vor participa la admiterea în liceu. La Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza”, au participat la Evaluarea Naţională 85 de absolvenţi. Cea mai mare medie a fost obţinută de Ana-Maria Iamandii, 9,90 (9,80 la limba şi literatura română şi 10 la matematică). Ana-Maria Iamandii a fost şefa de promoţie a şcolii, este pasionată de lectură şi limbi străine. Nouă elevi ai şcolii au fost notaţi, la matematică, cu nota 10: Lucia Alexandra Balint, Alexandru Damian, Diana Elena Fărtăeş, Ana-Maria Iamandii, Mihaela Andreea Iftodi, Andreea Elena Munteanu, Raluca Gabriela Negru, Andrei Alexandru Patraşcan şi Victor-Nicolae Stanciu, cel de-al doilea şef de promoţie al şcolii.

Din cei 85 de absolvenţi prezenţi la examen, 16 au obţinut medii sub 5. Cea mai mică medie a fost de 2,35, iar cea mai slabă lucrare a fost la matematică, notată cu 1.

110 elevi de la Școala Gimnazială „Vasile Alecsandri” au luat startul la Evaluarea Naţională. Cea mai mare medie a fost obţinută de Alexandra Ioana Calistru şi Lorena Elena Păun – 9,82. Lorena Elena Păun a fost şefă de promoţie, finalizând clasa a VIII-a cu media 9,98. Lorena vrea să urmeze cursurile Colegiului Naţional „Roman-Vodă”, profil ştiinţele naturii, deoarece vrea să devină medic. Alexandra Ioana Calistru este şi o foarte bună sportivă, câştigând, în ultimii ani, numeroase premii la concursurile de atletism. Patru elevi ai şcolii au fost notaţi cu nota 10 la matematică: Daniel Marius Bocuţa, Lorena Elena Păun, Sergiu Victor Tălmăcel şi Mihai Bogdan Toderică. Paul Richard Pleşca a fost singurul elev din şcoală notat cu nota 10 la limba şi literatura română. 15 elevi au obţinut medii sub 5, cea mai mică medie fiind 2,80. Cele mai slabe lucrări au primit notele 2,70 la limba şi literatura română şi 2 la matematică.

Cea mai mare medie de la Liceul cu Program Sportiv a fost obţinută de Otilia Vasilica Calfa – 8,87 (9,25 la limba şi literatura română şi 8,50 la matematică). Ea este o sportivă cu rezultate remarcabile la aruncarea discului. În această primăvară, Otilia Vasilica Calfa a obţinut locul VI la campionatul naţional de aruncări, juniori III, de la Bucureşti. Nota cea mai mare la matematică a fost obţinută de Diana Giorgiana Maria Onişor, 9,30. Din cei 86 de absolvenţi de clasa a VIII-a, 45 au luat note sub 5. Cea mai mică medie a fost de 2,12. Notele cele mai mici au fost de 1,15 la limba şi literatura română şi 1,50 la matematică.

Marţi, 1 iulie, vor fi afişate rezultatele finale ale examenului, după contestaţii. Potrivit Inspectoratului Școlar Judeţean Neamț au fost depuse 457 de contestaţii, 344 la limba şi literatura română şi 113 la matematică.

Comentarii

WORDPRESS: 0