Prima paginăSport

Matei Băncescu, al treilea la Cupa Coreco Iaşi

Dimensiune text

Favorit numărul 2 în concursul de tenis de câmp Cupa Coreco Iaşi, romaşcanul Matei Băncescu s-a clasat pe locul al treilea la grupa 12 ani. Din postura de favorit 2, Băncescu a avut două tururi libere pe tabloul principal admisibil pentru 16 jucători. Astfel, a ajuns pe tabloul final, şah, de patru jucători. Sportivul de la Clubul Atletic Roman, de a cărui pregătire se ocupă antrenorul Ioan Isciuc, a câştigat un singur meci în faza finală.

Matei Băncescu şi antrenorul Ioan Isciuc

Matei Băncescu şi antrenorul Ioan Isciuc

„Aşteptăm, în 2015, rezultate bune de la copiii care intră în cel de-al doilea an al categoriilor de vârstă în care au concurat şi în 2014. Mă refer la Matei Băncescu, David Ciobanu, Albert Romaniuc şi Dan Nanu. Toţi ar trebui să confirme prin rezultate”, a afirmat Ioan Isciuc, la finalul anului trecut.

La turneul de la Iaşi, rezultatele lui Matei nu au fost, tocmai, cele aşteptate. A pierdut la diferenţă mare de scor, 1-6, 0-6, meciul cu Ionuţ Apetrei (TC Vaslui), cel care a şi ocupat locul întâi, cu trei victorii din tot atâtea posibile. Băncescu a mai pierdut un meci cu Rafael Grosu (Coreco Iaşi), 4-6,1-6. A reuşit o singură victorie, 6-0, 7-6 (7), cu Vlad Lefter (TC Dorohoi).

Despre Matei Băncescu, antrenorul Ioan Isciuc spune: „Joacă frumos. N-a prea participat la concursuri în acest an. El mai trebuie să prindă un pic de forţă. Rezultatele de la Iaşi nu sunt cele care îi reflectă valoarea. Chiar dacă diferenţa de scor în seturile pierdute este mare, jocul lui a fost bun. A pierdut de la 40-40 în mai multe game-uri. Tenisul este frumos, în general, pentru cei care-l joacă şi care simte pulsul. Marii specialişti spun că, în proporţie de 80 sau 90 la sută, este un joc mental. Treci prin foarte multe emoţii. Cine nu a jucat, nu ştie”.

Proiectul „Campioni pentru viitor”

„Aş vrea să fac, în colaborare cu Federaţia Română de Tenis, turnee pentru copii cu vârsta de până în zece ani, nelegitimaţi la vreun club. «Campioni pentru viitor» ar fi denumirea la care m-am gândit. Am făcut o parte dintre demersurile necesare şi am înţeles că se va implica şi Ministerul Tineretului şi Sportului. Am făcut o cerere la Federaţie şi a fost aprobată. Rămâne a fi stabilită şi data de disputare a primei ediţii. Presupun că va fi la sfârşitul lunii august sau la începutul lunii septembrie, când vom inaugura şi noile terenuri. Participarea va fi fără taxă şi, în aceeaşi ordine de idei, sper să mai facem rost şi de fonduri, cu ajutorul sponsorilor, pentru a-i premia pe copii. Presupun că vor veni mici iubitori ai tenisului din judeţul Neamţ şi, măcar, din judeţele limitrofe. Proiectul este în curs de desfăşurare şi sunt optimist în sensul finalizării sale. Vom oferi, pentru 50 de copii, o masă de prânz pe parcursul întrecerilor”, a spus Ioan Isciuc.

COMENTARII

WORDPRESS: 0