Prima paginăSocial

Măsuri suplimentare luate de IPJ Neamț, pentru sărbători religioase în siguranţă

Măsuri suplimentare luate de IPJ Neamț, pentru sărbători religioase în siguranţă

Dimensiune text

 

 

Polițiștii nemțeni se vor afla în stradă și în zilele următoare, pentru ca cetățenii să petreacă în siguranţă de Bobotează, Sfântul Ioan Botezătorul şi Crăciunul ortodocşilor pe rit vechi.

În perioada 6 – 8 ianuarie, conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Neamț a dispus suplimentarea măsurilor pentru desfăşurarea, în linişte, a manifestărilor religioase prilejuite de sărbătorirea Botezului Domnului Iisus Hristos (Boboteaza), a Sfântului Ioan Botezătorul şi a Crăciunului ortodocşilor pe rit vechi. Poliţiştii vor asigura ordinea şi liniştea publică, pentru prevenirea, descurajarea și combaterea faptelor antisociale. De asemenea, măsurile dispuse în această perioadă au în vedere şi fluidizarea traficului rutier în zona lăcaşurilor de cult.

„Recomandăm cetăţenilor care intenţionează să participe la aceste manifestări religioase să adopte un comportament civilizat, să evite conflictele de orice natură și să acorde o atenţie sporită modului de păstrare şi asigurare a bunurilor şi obiectelor personale. Evitați, pe cât posibil, să aveți asupra dumneavoastră sume mari de bani. Doamnelor le recomandăm să fie atente la genţi/poşete, iar domnilor să păstreze portofelul în buzunarul interior de la piept al hainei. Celor care se deplasează cu autoturismul până în apropierea lăcaşului de cult le recomandăm să nu lase în vehicul, la vedere, bunuri de valoare. De asemenea, conducătorii auto sunt sfătuiţi să respecte indicaţiile agenţilor rutieri şi să parcheze doar în locurile de parcare special amenajate”, au precizat reprezentanții IPJ Neamț.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0