Măsuri privind drepturile salariale pentru personalul MAI, aplicabile de la 1 ianuarie 2020

HomeSocial

Măsuri privind drepturile salariale pentru personalul MAI, aplicabile de la 1 ianuarie 2020

 

În ședința de Guvern de miercuri, 18 decembrie, au fost aprobate o serie de măsuri fiscal-bugetare pentru personalul Ministerului Afacerilor Interne (MAI), aplicabile de la 1 ianuarie 2020, informează un comunicat al ministerului .

Astfel, pentru perioada 2020 – 2021, se va acorda în continuare, majorarea de 75% la solda de funcție / salariul de funcție / salariul de bază pentru activitatea desfășurată în zilele de repaus săptămânal și de sărbători legale, precum și în celelalte zile în care nu se lucrează, potrivit legii.

Începând cu 1 ianuarie 2020, se va acorda sporul pentru condiții grele de muncă și toxicitate în procent de 25% din salariul minim brut pe țară, corespunzător timpului lucrat la locurile de muncă respective.

Măsura vizează pentru acest drept o adăugare, în medie, între 200 și 400 de lei, valoare brută, pentru aproximativ 110.000 de angajați MAI.

Totodată, în calitatea sa de senator, ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, a depus un amendament cu privire la Legea Bugetului de Stat pe anul 2020 pentru acordarea pentru personalul MAI, începând de anul viitor, a cuantumului actualizat al compensației bănești / alocației valorice pentru drepturile de hrană în mod unitar cu toate celelalte instituții publice din sistemul de apărare, ordine publică și securitate națională, mai precizează comunicatul MAI.

 

Comentarii

WORDPRESS: 0