Prima paginăSocial

Măsuri privind drepturile salariale pentru personalul MAI, aplicabile de la 1 ianuarie 2020

Măsuri privind drepturile salariale pentru personalul MAI, aplicabile de la 1 ianuarie 2020

Dimensiune text

 

În ședința de Guvern de miercuri, 18 decembrie, au fost aprobate o serie de măsuri fiscal-bugetare pentru personalul Ministerului Afacerilor Interne (MAI), aplicabile de la 1 ianuarie 2020, informează un comunicat al ministerului .

Astfel, pentru perioada 2020 – 2021, se va acorda în continuare, majorarea de 75% la solda de funcție / salariul de funcție / salariul de bază pentru activitatea desfășurată în zilele de repaus săptămânal și de sărbători legale, precum și în celelalte zile în care nu se lucrează, potrivit legii.

Începând cu 1 ianuarie 2020, se va acorda sporul pentru condiții grele de muncă și toxicitate în procent de 25% din salariul minim brut pe țară, corespunzător timpului lucrat la locurile de muncă respective.

Măsura vizează pentru acest drept o adăugare, în medie, între 200 și 400 de lei, valoare brută, pentru aproximativ 110.000 de angajați MAI.

Totodată, în calitatea sa de senator, ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, a depus un amendament cu privire la Legea Bugetului de Stat pe anul 2020 pentru acordarea pentru personalul MAI, începând de anul viitor, a cuantumului actualizat al compensației bănești / alocației valorice pentru drepturile de hrană în mod unitar cu toate celelalte instituții publice din sistemul de apărare, ordine publică și securitate națională, mai precizează comunicatul MAI.

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0