Prima paginăNeamt

Masă caldă de la măicuțe pentru copii din Barticești

Dimensiune text

Hrana este oferită de măicuțele din cadrul Mănăstirii „Slujitoarele Iubirii Milostive”, din localitate, susținute și din bugetul local.

 

 

45 de copii din satul Barticești, comuna Botești, care provin din familii defavorizate, primesc o masă caldă la Mănăstirea „Slujitoarele Iubirii Milostive”, din localitate. Măicuțele din cadrul lăcașului de cult sprijină, de 15 ani, chiar de la înființarea mănăstirii, copiii cu risc de abandon școlar. „De când s-a înființat mănăstirea, activitatea măicuțelor a fost îndreptată și spre copiii satului care provin din familii sărace. În prezent, în mănăstire sunt trei măicuțe, din care două sunt din Italia”, a precizat Georgeta Blaj, primarul comunei Botești.

Pe lângă o masă caldă pe care o primesc de la măicuțe, copiii își pregătesc temele în cadrul mănăstirii și participă la diverse activități recreative organizate cu sprijinul voluntarilor. „Toată activitatea noastră se desfășoară prin sponsorizări. Cu câțiva ani în urmă, mănăstirea putea asigura masa chiar și pentru 100 de copii din sat, dar criza nu ne-a mai permis să cuprindem în această activitate mai mult de 45 de copii”, explică sora Cecilia, din cadrul mănăstirii.

Identificarea copiilor care să beneficieze de o masă caldă a fost făcută, în principal, prin intermediul școlii gimnaziale din Barticești. „Nu doar școala a fost cea care ne-a indicat cazurile sociale ce ar putea intra în atenția noastră. Chiar părinții copiilor au venit să ne ceară ajutorul. De altfel, copiii care provin din familii sărace pot fi identificați de pe stradă, când merg sau se întorc de la școală. Pe lângă o masă caldă, oferim copiilor posibilitatea să-și pregătească lecțiile și să desfășoare activități recreative. De două ori pe an, de Paște și Crăciun, în jur de 60 de tineri participă la activitățile din cadrul campusurilor organizate de noi, unde socializează, participă la cateheză și la jocuri”, a spus sora Cecilia.

Știind că măicuțele fac eforturi mari pentru a asigura masa copiilor, autoritățile locale de la Botești au reacționat. „Măicuțele lucrează cot la cot cu o bucătăreasă pentru a asigura hrana copiilor. Pentru a face față cheltuielilor, am alocat 6.000 de lei din bugetul local pentru ca această activitate să continue. Suma pe care am atribuit-o este foarte mică, dar bugetul local nu ne-a permis să le dăm mai mult”, a spus primarul comunei Botești.

Activitatea mănăstirii se desfășoară în principal din sponsorizări. Acestor fonduri li se adaugă sprijinul pe care salariații îl dau prin redirecționarea a 2% din impozitul pe venitul anual.

[sam_ad id=”127″ codes=”true”]

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0