Prima paginăSocialEducatie

MĂRȚIȘOARE LITERARE, LA COLEGIUL TEHNIC „PETRU PONI”

MĂRȚIȘOARE LITERARE, LA COLEGIUL TEHNIC „PETRU PONI”

Dimensiune text

colegiul petru poni martisoare literareElevii Colegiului Tehnic „Petru Poni” din Roman au sărbătorit ziua de 1 Martie printr-o activitate literar-artistică deosebită. Este vorba despre omagierea a 179 de ani de la naşterea lui Ion Creangă şi, totodată, sărbătorirea zilei de 1 Martie sub genericul „Ion Creangă – mărţişorul literaturii române”.

Elevii ce activează în cadrul Cercului de lectură „Congruenţe literare” au pregătit pentru colegii lor o prezentare detaliată a vieţii şi operei lui Ion Creangă, informaţiile oferite fiind verificate la finalul activităţii printr-un concurs la care au fost provocaţi să participe toţi spectatorii.

„De asemenea, copiii au pregătit pentru toţi elevii şi profesorii participanţi la activitate semne de carte şi mărţişoare lucrate cu multă migală chiar de ei. Desigur că a avut loc şi un mic spectacol pregătit de Trupa de teatru «Prothalia». Actorii i-au invitat pe colegii lor în minunata lume a copilăriei, interpretând câteva scene memorabile din romanul «Amintiri din copilărie», secvenţe care au făcut deliciul publicului. Având în vedere tema activităţii, trupa de teatru a inclus în programul artistic şi o dramatizare a povestirii «Moş Ion Roată şi Unirea»”, a afirmat profesor Cătălina Corhăneanu, cea care a organizat această activitate, cu sprijinul conducerii liceului.

Manifestarea a făcut parte din proiectul „Cartea – un dar de suflet”, proiect aflat la a doua ediţie. Acesta se desfăşoară pe parcursul semestrului al II-lea şi are ca scop promovarea lecturii în rândul tinerilor.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0