Prima paginăSocial

Marți, la Roman a plouat cu 68 de litri pe metrul pătrat, în 15 minute

Marți, la Roman a plouat cu 68 de litri pe metrul pătrat, în 15 minute

Dimensiune text

 

 

Marți, 24 iulie, Romanul s-a aflat sub avertizare meteo de tip cod galben de precipitații abundente. Conform autorităților, la Roman au curs 68 de litri de apă pe metru pătrat în doar 15 minute, în condițiile în care media de precipitații este de 20-30 de litri pe metrul pătrat. Autoritățile spun că vor căuta soluții pentru ca, în special în zonele joase din oraș, să nu se mai producă inundații.

„Cantitățile însemnate de precipitații provoacă probleme în câteva zone ale orașului, acolo unde sistemul de preluare a apelor pluviale este subdimensionat. În zona Kaufland, pe spațiul din zona băii comunale și pe strada Alexandru Zira (cartierul Muncitoresc) s-au produs inundații ce au necesitat intervenția îndelungată a echipelor de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență. Probleme în aceste zone apar de fiecare dată când plouă atât de mult într-un timp atât de scurt. În aceste zile căutăm soluții fie pentru a construi un rezervor de acumulare, fie pentru a schimba conductele de preluare a apelor. Am reluat, pentru a doua oară în acest an, curățarea căminelor și gurilor de canal, dar fac un apel și la cetățeni să încerce să utilizeze canalizarea corect, pentru a nu se produce înfundarea lor”, a afirmat primarul Lucian Micu.

Meteorologii au prelungit avertizarea meteo de tip cod galben de precipitații abundente și pentru ziua de miercuri, precum și pentru ziua de joi, 26 iulie, până la ora 23.

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0