Prima paginăSport

Marius Musteaţă este vicecampion naţional la aruncarea greutăţii

Dimensiune text

Doar patru sportivi din Roman au participat la finala naţionalelor atletice ale juniorilor II. Clubul Atletic, n-a avut niciun reprezentant la naţionalele juniorilor II, din lipsa banilor.

O singură medalie, de argint, a luat Romanul la Campionatul Naţional de Atletism al juniorilor II. Medalia îi aparţine lui Marius Constantin Musteaţă şi a fost obţinută în proba de aruncare a greutăţii, în concursul de sală care s-a desfăşurat în Bucureşti, la sfârşitul săptămânii trecute. Elev al antrenorului emerit Emilian Floroiu, la Liceul cu Program Sportiv, Constantin a avut o cea mai bună aruncare de 18,84 metri, cu bila de 5 kilograme, din prima încercare, fiind devansat de Andrei Toader (CS Râmnicu Vâlcea) – 20,46 metri. În acest concurs, Marius a mai avut încă patru încercări reuşite: 17,95 metri, 18 metri, 17,77 metri, 17,96 metri. Ocupantul locului I a aruncat de trei ori peste 20 de metri. Cu o săptămâna mai devreme, Marius Musteaţă, elev la Colegiul Naţional „Roman-Vodă”, a ocupat locul al patrulea la aruncarea greutăţii la naţionalele juniorilor I, cu 17,10 metri, la 11 centimetri de podium.

Ana Maria Antăl, tot de la Liceul cu Program Sportiv Roman, elevă a profesoarei Otilia Danţiş, a ocupat locul al patrulea la săritura în înălţime, cu o cea mai bună săritură de 1,64 metri, din prima încercare. Trecuse ştacheta şi la înălţimi inferioare, tot din prima. A mai încercat de trei ori la 1,68 metri, fără succes. Primele trei clasate au avut 1,68 metri – cel mai bun rezultat – reuşit din una, două sau trei încercări. În urmă cu o săptămână, la naţionalele juniorilor I, Ana Maria s-a clasat tot pe locul al patrulea, dar cu 1,65 metri. În aceeaşi probă, Ana Maria Savu, colegă de club cu Antăl, s-a clasat pe locul al şaselea, cu 1,45 metri.

La aruncarea greutăţii, 3 kilograme, Carla Sescu (LPS) a aruncat 12,78 metri din prima încercare şi s-a clasat pe locul al patrulea. Sportiva pregătită de Emilian Floroiu a mai avut trei încercări reuşite, una dintre ele peste 12 metri. Locul I a fost obţinut cu o aruncare de 14,62 metri, iar cel de al treilea cu 13,62 metri.

„Este bine, suntem în grafic, aşteptăm rezultatele de la aruncări lungi. Suntem de o săptămână în Bucureşti şi vrem să ne întoarcem bucuroşi acasă”, a spus Emilian Floroiu.

Medalii ratate din lipsă de bani la Clubul Atletic

Cealaltă grupare sportivă din Roman, Clubul Atletic, n-a avut niciun reprezentant la naţionalele juniorilor II, astfel că a fost ratată şansa de a obţine medalii. „Nu a mers nimeni pentru că nu avem bani. Abia am făcut rost de ceva pentru deplasarea luptătoarelor la Mangalia. Nu s-a rezolvat cu bugetul şi nu avem fonduri. Trăim din împrumuturi şi din sponsorizări”, a spus Traian Macovei, director al Clubului Atletic Roman.

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • maybenot 7 ani

    daca Marius este elev la LPS, eu sunt Papa de la Roma.