Prima paginăRuralReligie

Mario Doro Ciucanu este noul preot din Parohia Cotu Vameş

Dimensiune text

preot 02Localnicii din satul Cotu Vameş, comuna Horia, au un nou păstor. Este vorba despre preotul Mario Doro Ciucanu. Tânărul diacon a fost hirotonit preot marţi, 8 septembrie, la Mănăstirea Giurgeni. Continuând tradiţia aşezământului monahal, ÎPS Ioachim, arhiepiscop al Romanului şi Bacăului, a slujit marţi la Giurgeni, alături de preot doctor Dragoş Alexandru Munteanu, protopop de Roman, şi de un sobor de preoţi din Protopopiatul Roman.

Ierarhul s-a rugat împreună cu sutele de credincioşi veniţi pentru a participa la slujbă şi a se închina la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Giurgeni. „Este o bucurie nespusă să ne regăsim aici, în această mulţime de flori pe care le-aţi adus în cinstea Maicii Domnului. Ea este icoana Bisericii, este cea care, între oameni, a devenit mai cinstită decât heruvimii şi mai mărită decât serafimii. Este mama fiecărui creştin care ascultă de cuvântul lui Dumnezeu şi ne ajută pe toţi să ne mântuim”, a spus ierarhul.

Mario Doro Ciucanu a fost hirotonit diacon la sfârşitul lunii august, la Biserica „Sfântul Ioan” din Bacău. În cadrul slujbei de la Mănăstirea Giurgeni, ÎPS Ioachim l-a hirotonit întru preot. El va sluji alături de preoţii Sînică Palade şi Vasile Iancu. Ciucanu deţine şi funcţia de secretar al Protopopiatului Roman.

COMENTARII

WORDPRESS: 0