Manifestările de iarnă ar putea fi organizate în Pietonalul Ștefan cel Mare, în acest an

HomeSocial

Manifestările de iarnă ar putea fi organizate în Pietonalul Ștefan cel Mare, în acest an

Manifestările organizate în municipiul Roman, cu ocazia sărbătorilor de iarnă, ar putea fi organizate în Pietonalul Ștefan cel Mare, în acest an. În cadrul conferinței de presă de vineri, 29 octombrie, primarulul Leonard Achiriloaei a precizat că ia în calcul ca Pietonalul să găzduiască în premieră, în acest an, mai multe manifestări specifice sărbătorilor de iarnă, în condițiile și în care restricțiile de pandemie o vor permite.

Cred că evenimente la nivelul dinainte de pandemie nu vor fi anul acesta – dar într-un mod coordonat și de o anumită amploare, care să nu perturbe restricțiile, e posibil să avem. Acum ne gândim la anumite activități care să poată fi pregătite, în anumite limite, tocmai pentru a nu lăsa Romanul de sărbători fără manifestări. Vom încerca anul acesta un experiment, să concentrăm activitățile acolo în Pietonal, sperăm să fie de bun augur. Ne dorim și să revigorăm activitatea în Pietonal, ne dorim să putem crea un loc așa cum au și în orașe mari sau în orașe în care ne ducem într-un târg de Crăciun sau o zonă de promenadă de Crăciun, să putem profita și de Pietonalul nostru și să ne plimbăm nestingheriți, fără să blocăm sau să fim expuși traficului. Vom gândi și iluminatul public, avem și achiziții noi pentru luminile de Crăciun – ne gândim să împodobim anul acesta zona Pietonalului, să fie o zonă de promenadă. Totul se va face în funcție de măsurile de restricție care vor fi stabilite, iar activitățile vor fi dimensionate în acest fel”, a precizat primarul Achiriloaei.

Un posibil concert de sărbători ar putea fi organizat în zona noului amfiteatru din partea de nord a Pietonalului, concert susținut de trupe locale. „În ce privește un eventual concert de final de an – noi ne gândim la acest aspect să îl dezvoltăm tot în zona de Pietonal, în acea scenă deja amenajată, acolo este și toaletă publică, avem și acces la utilități în acea zonă. Ne gândim și la parteneriate locale cu cluburile de dans, cu artiști locali, cu cei cei care au cluburi de canto și participă la competiții – atunci putem crea niște evenimente la o dimensiune mai mică și care să fie și atractive pentru romașcani, pentru că, având reprezentanți acolo pe scenă, normal că vor veni. Ne gândim la activități care să nu genereze un număr foarte mare de persoane în zonă. Dar lucrurile sunt în analiză și vrem să facem ceea ce putem și ce ne permite zona de legalitate”, a adăugat primarul Achiriloaei.

Acesta a mai precizat că varianta amenajării unui patinoar în parcarea centrului comercial Roman Value Centre, așa cum a fost anul trecut, poate fi luată din nou în calcul: „Și anul trecut, în parcarea amenajată în zona Roman Value Centre, parteneriatul cu dumnealor a funcționat, și pe perioada verii, când au fost montate acolo anumite dispozitive pentru agrement, și în perioada de iarnă, când a fost montat patinoarul. E și o zonă ușor accesibilă, unde se poate parca, patinoarul poate fi de dimensiuni mai mari și ne gândim la același parteneriat anul acesta”.

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0