HomePe scurt

Mânia la băutură l-a dat de gol

Polițiștii de la Postul de Poliție Bahna au dat peste un hoț pe care îl căutau de mai multe săptămâni, după ce acesta a făcut scandal la casa unui prieten de pahar. Un tânăr de 18 ani a fost identificat și ca autorul unor alte infracțiuni, probele incriminatorii fiind găsite acasă la acesta, în urma unei percheziții.

 

 

Duminică, 10 martie, în jurul orei 19.45, Postul de Poliție Bahna a fost sesizat, prin 112, de Constantin C., de 58 de ani, despre faptul că Petru C., în vârstă de 18 ani, i-a spart un geam de la casă. Cum reclamantul abia putea să lege două vorbe, oamenii legii au aflat ce s-a întâmplat abia a doua zi, atunci când Constantin C., a reușit să povestească ce s-a întâmplat duminică seara. „În seara de 10 martie, în timp ce se afla la locuința lui Constantin C. și consuma împreună cu acesta băuturi alcoolice, Petru C. i-a cerut victimei să-i dea banii pe care îi are. Pentru a fi mai convingător, tânărul de 18 ani a luat un cuțit de bucătărie de pe masă, cu care a lovit în perete și, apoi, cu mânerul cuțitului l-a lovit peste față pe Constantin C. După ce s-a convins că victima nu are bani, Petru C. a luat un topor, iar la plecare a spart un geam”, se precizează într-un comunicat al Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Neamț.

Luni dimineață, după ce au ascultat povestea bărbatului, polițiști din cadrul Secției nr. 8 Poliție Rurală Români și ai posturilor de poliție Bahna și Secuieni au efectuat două percheziții, una acasă la Petru C. și a doua la o altă persoană din Secuieni. Acasă la Petru C. au fost găsite toporul și cuțitul, dar și bunuri care provin din alte patru furturi rămase, până acum, cu autor necunoscut. „În fapt, polițiștii îl suspectează pe Petru C. că, în noaptea de 4 spre 5 februarie, în jurul orei 1.30, a pătruns în curtea unui bărbat din comună și a încercat să sustragă mai multe bunuri, dar, fiind surprins de partea vătămată, a lovit-o și a fugit. De asemenea, în cursul lunii februarie, a pătruns prin efracție în două case nelocuite și a luat bunuri în valoare de 3.500 lei”, se arată în comunicatul IPJ Neamț.

Tânărul a fost reținut pe bază de ordonanță de reținere și urmează a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman cu propunere de arestare preventivă.

Comentarii

WORDPRESS: 0