Prima paginăActualitateRoman

Mama bebeluşului abandonat în Parc este din Iaşi

Dimensiune text

În mai puţin de trei săptămâni, poliţiştii au identificat mama nou-născutului găsit în Parc. Femeia are 34 de ani şi este din judeţul Iaşi. Aceasta mai are acasă trei copii.

Poliţiştii au reuşit să o identifice pe femeia care a abandonat un bebeluş în Parcul municipal Roman, în urmă cu două săptămâni. Luni, 21 iulie, un bebeluş de doar două săptămâni a fost găsit în parc, pe o bancă, de o tânără. Aceasta a apelat imediat numărul de urgenţă 112, iar la faţa locului au ajuns reprezentanţi ai Poliţiei şi Ambulanţei. Din fericire, starea copilui era una bună, dar acesta a rămas internat în secţia de Neonatologie a Spitalului Municipal de Urgenţă Roman până vineri, 1 august, când a fost luat acasă de o familie cu suflet mare, din zona Piatra Neamţ, care a fost impresionată de drama bebeluşului.

Miercuri, poliţiştii au terminat cercetările începute pe 21 iulie, pentru identificarea mamei care şi-a abandonat copilul. Ancheta s-a desfăşurat pe raza judeţelor Neamţ şi Iaşi, iar femeia a fost găsită în comuna Trifeşti, din judeţul Iaşi. „În data de 6 august, a fost identificată persoana care, la data de 21 iulie, în jurul orelor 16.00, a abandonat un copil nou-născut de sex bărbătesc pe o bancă din Parcul municipal Roman, această persoană fiind mama copilului, o femeie de 34 de ani, din Trifeşti, judeţul Iaşi. În urma cercetărilor, s-a stabilit faptul că, la data de 21 iulie, în jurul orei 12.30, mama împreună cu copilul acesteia, au fost externaţi din spital, iar femeia s-a deplasat în autogara din municipiul Iaşi, de unde a luat un microbuz de transport persoane pe direcţia Iaşi – Bacău, coborând la întâmplare în municipiul Roman, unde a abandonat copilul pe o bancă din parcul municipal”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ.

Femeia mai are acasă trei copii, este divorţată şi a motivat că se descurca greu cu banii şi nu avea cu ce să-l îngrijească pe cel mic.

„În acest moment, copilul se află în continuare la familia de lângă Piatra Neamţ. După ce vom primi raportul oficial din partea Poliţiei, cu detalii despre mamă, vom anunţa cazul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Iaşi. Mai departe, specialiştii de acolo vor trebui să facă o anchetă la domiciliul mamei, pentru a stabili ce anume a determinat-o să facă acest gest, precum şi dacă îşi doreşte să ia copilul înapoi, iar apoi, dacă are condiţiile materiale şi morale necesare pentru a creşte copilul aşa cum se cuvine. Dacă se descoperă că mama nu îşi doreşte acest copil şi nu are cu ce să îl crească, asistenţii sociali trebuie să facă o anchetă în familia lărgită, să vadă dacă nu cumva există vreo rudă, până la gradul patru, care ar avea posibilitatea şi ar dori să îl crească pe acest băieţel”, a spus Alina Chiriac, asistent social în cadrul DGASPC Neamţ. Aceasta a adăugat că, în cazul în care nu se identifică nicio astfel de persoană, asistenţii sociali de la Iaşi vor fi nevoiţi să găsească un asistent maternal în grija căruia să îl dea pe micuţ, până în momentul în care va deveni adoptabil şi va putea fi luat definitiv acasă de o familie care îşi doreşte cu adevărat să aibă un copil.

În acest moment, femeia care şi-a abandonat copilul este cercetată în stare de libertate pentru săvârşirea infracţiunii de abandon de familie.

COMENTARII

WORDPRESS: 0