Prima paginăRural

Mai puține investiții în comuna Săbăoani

Dimensiune text

Bugetul comunei din acest an s-a diminuat față de anul trecut.

 

 

Împărțirea bugetului pentru comunele din zona Romanului a silit tot mai multe primării să strângă cureaua. Banii pe care îi au la dispoziție pentru acest an unele administrații locale sunt insuficienți pentru a mai demara investiții, astfel că vor fi acoperite doar cheltuielile curente. Un astfel de exemplu este comuna Săbăoani, care, în urma împărțirii banilor, a primit 121.000 de lei din cotele defalcate din TVA, 80.000 de lei din impozitul pe venit și 26.000 de lei pentru asfaltarea drumurilor. Primarul comunei Săbăoani, Valeria Dascălu, spune că, față de anul trecut, bugetul e mai mic cu 200.000 de lei, iar banii vor asigura doar buna funcționare a administrației publice locale.

„Din păcate, bugetul din acest an nu ne permite să facem prea multe investiții. Tot ce putem face este să asigurăm cheltuielile curente. Plata utilităților ajunge la 200.000 de lei pe lună, colectarea deșeurilor ajunge la 250.000 lunar, iluminatul public costă 200.000 de lei. La toate aceste cheltuieli se adaugă salariile angajaților și câteva modernizări la sediul primăriei. Avem în plan extinderea iluminatului public pe două străzi, unde s-au construit case noi, iar tinerii care locuiesc în cartierele respective nu au posibilitatea să facă acest lucru”, a declarat primarul Valeria Dascălu. Un alt proiect esențial, dar care are viitor nesigur, este legat de asfaltarea a două străzi care leagă cartierele noi de restul comunei. „Anul trecut, noi am depus două proiecte în cadrul programului «10.000 de kilometri», care au trecut de faza de licitație. Acum, pentru că este un nou Guvern, așteptăm să vedem ce se va întâmpla. Sunt două străzi cu o lungime de 2,5 kilometri, pe care noi sperăm, dacă vom avea și posibilitatea unui împrumut, să le asfaltăm până la sfârșitul anului”, a precizat primarul Valeria Dascălu.

Partajează articolul
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

COMENTARII

WORDPRESS: 2
 • emilia 9 ani

  Nu se poate, doamna primar de Sabaoani nu a primit ,, BUGET MULTUMITOR”….dar in toate sedintele tipa cat o tinea gura ca PDL-ul nu-i da bai dar acum este USL – ul la conducere si nu aprimit buget pe masura asteptarilor.sunteti prea multi primari si nu veti putea fi multumiti toti din acest buget…dar sa ne fie cu iertare pe vremea PDL -ului ati primit bani de la domnul Pruteanu mai multi de cat primarii PDL.

 • rom 9 ani

  si cei din Traian platesc impozite.
  nu aveti nimic de zis dna Primar?