Prima paginăSocial

Mai multe clase a IX-a în județul Neamț, în anul școlar următor

Mai multe clase a IX-a în județul Neamț, în anul școlar următor

Dimensiune text

 

 

Inspectoratul Școlar Județean Neamț și-a propus, pentru anul școlar 2018 – 2019, să realizeze 170 de clase a IX-a la învățământ de zi. Conform proiectului planului de școlarizare, clasele vor fi repartizate astfel: 53 de clase de liceu teoretic, 65 de clase de liceu tehnologic, 19 clase de liceu vocațional și 33 de clase de învățământ profesional, din care una în sistem dual.

Față de anul curent, proiectul prevede o creștere cu cinci clase, dintre care trei clase pentru liceu și două clase la învățământul profesional. Conform ISJ Neamț, acest lucru are la bază o ușoară creștere a numărului de elevi ce urmează să absolve clase a VIII-a și creșterea solicitărilor absolvenților din seriile anterioare care doresc să urmeze învățământul profesional.

La stabilirea numărului de clase pe unități școlare s-au avut în vedere numărul de elevi ce urmează a absolvi clasa a VIII-a din fiecare zonă a județului, opțiunile elevilor și numărul de elevi care și-au exprimat opțiunea de a urma clasa a IX-a în alte județe sau care vor veni din alte județe.

„Clasele pentru învățământul profesional au fost organizate numai la calificări solicitate de agenții economici. Aceștia au fost consultați atât prin Camera de Comerț și Industrie Neamț, cât și de Inspectoratul Școlar Județean, astfel încât să fie satisfăcute toate solicitările. Proiectul planului de învățământ profesional, precum și clasele de învățământ tehnologic și postliceal, a fost avizat de Comitetul Local de Dezvoltare a Parteneriatului Social Neamț. Pentru învățământul seral, ne propunem să realizăm două clase a IX-a liceu, profil tehnologic, și patru clase a IX-a liceu frecvență redusă, profil teoretic”, informează ISJ Neamț.

 

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0