Prima paginăSport

Magdalena Caia concurează la mondialele de lupte

Dimensiune text

Eleva antrenorului emerit Dumitru Artene intră joi în concurs, la Campionatul Mondial de Lupte, cadeţi, de la Zrenjanin (Serbia).

Campioană a României la lupte, cadeţi, Magdalena Caia, sportivă pregătită de antrenorul emerit Dumitru Artene la Clubul Atletic Roman, va intra joi, 22 august, în concurs, la Campionatul Mondial de Lupte de la Zrenjanin (Serbia), la categoria 40 de kilograme. Mereu pe podium în competiţiile interne, campioana din Roman debutează acum la cea mai mare competiţie a lumii, primul său concurs în afara graniţelor ţării, la categoria sa de vârstă. Este o provocare cât se poate de mare şi emoţiile sunt pe măsură, mai ales că nu-l are alături pe antrenorul care a adus-o la acest nivel.

Întrecerile Campionatului Mondial de la Zrenjanin au început marţi, 20 august, atât la greco-romane, cât şi la lupte libere. Deşi nu este cotată printre favorite, Magdalena are marea şansă de a demonstra lumii că voinţa este mai puternică decât lipsa condiţiilor materiale şi a celor de pregătire. Le are ca exemple pe Mădălina Linguraru şi Anca Petrea, ocupante ale locului al cincilea la juniori într-o competiţie de asemenea importanţă.

„A plecat deja în Serbia, aşa cum era şi normal, că doar nu avea să se ducă la concurs în aceeaşi zi cu aceea a începerii lui, cum se obişnuieşte la noi, din lipsă de fonduri. Chiar dacă este la prima sa participare la un concurs în afara ţării, mă aştept la o clasare între primele cinci. Este foarte greu. Important este să prindă forma bună în ziua concursului. Cu două zile înainte de a pleca avea 45 de kilograme şi un program riguros de slăbire până la proba cântarului, pentru a intra în categorie. A ajuns în Serbia cu 41 de kilograme şi jumătate şi mai are o zi pentru a ajunge la 40. Nu-mi fac griji din acest punct de vedere. Este bine, se simte bine, este călită”, a declarat Dumitru Artene.

Romanul nu va participa la naţionalele de seniori pe echipe

Deşi are trei medaliate la campionatul naţional, individual, de seniori, Romanul, mai precis Clubul Atletic, nu va putea concura la naţionalele pe echipe din acest an, competiţie care va avea loc în zilele 23 şi 24 august, deoarece nu are componenţă suficientă. La sfârşitul lunii iulie, trei sportive de la Clubul Atletic au luat medalii de bronz la naţionalele individuale. Este vorba despre Mihaela Obreja, la categoria 59 de kilograme, Anca Petrea, la 63 de kilograme, respectiv Maria Stratulat, la 67 de kilograme. Romaşcana Mădălina Linguraru, medaliată cu bronz la europenele de juniori de anul trecut, legitimată de mai bine de un an la CSM Sfântu Gheorghe, a devenit campioană naţională în iulie şi la senioare.

La mijlocul săptămânii viitoare, marţi şi miercuri, la Mangalia vor avea loc întrecerile campionatelor naţionale de lupte pe plajă la cadeţi şi juniori, competiţie de la care Dumitru Artene şi elevele sale se vor întoarce cu medalii, aşa cum fac an de an. Tot săptămâna viitoare, 15 sportivi de la lupte, copii şi cadeţi, se vor afla în cantonament de pregătire centralizată la Costineşti.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0