Prima paginăSport

Luptă pentru medalii la finalele naționale din mai

Dimensiune text

Sportivele din comuna Ion Creangă, ale antrenorului Dumitru Artene, se vor trânti pe saltea, la Mangalia, pentru a prinde loc în finala națională a cadetelor.

 

 

Al doilea turneu preliminar de calificare în finala campionatului național individual de lupte, cadeți, va avea loc la Mangalia, în perioada 12-14 aprilie. Echipa de la Clubul Atletic Roman, formată, pregătită și instruită de același antrenor emerit Dumitru Artene, care face și selecția, are drum de bătut către sud-estul extrem al României, în Dobrogea. Vin, văd, înving. Așa face Dumitru Artene de mulți ani, în așteparea, nedeclarată, a unui titlu olimpic sau, cel puțin, european al sportivilor pe care i-a îndrumat sau îi îndrumă pe calea amintită. Exemple: Mădălina Linguraru – medaliată cu bronz la europenele de juniori, Anca Petrea – a cincea clasată la europene.

O nouă treaptă în sus, măsurată și lucrată cu răbdare, este cea premergătoare finalei campionatului național, care va fi în luna mai. Adelina Vasiliu, la categoria 38 kilograme, Ancuța Condurat (40 kilograme), Magdalena Caia, Ionela Condurat (46 kilograme), Denisa Bobocel (56 kilograme), Elena Țocu (56 kilograme), Maria Stratulat (65 kilograme) și, în sfârșit, Radu Furdui (100 kg) vor concura la Mangalia în faza premergătoare turneului final.

Primii șase sportivi clasați la fiecare categorie de greutate, după două turnee de calificare și în urma punctajelor cumulate de la acestea, vor concura la turneul final. „Vreau să am calificate șase dintre elevele mele la turneul final, după care să vină și medalii”, a declarat Dumitru Artene.

În etapa I a campionatului național individual, Ancuța Condurat s-a clasat pe locul secund. Elena Țocu (60 kilograme) și Maria Stratulat (65 kilograme) au reușit să obțină aceeași poziție. Ionela Condurat a terminat concursul pe locul al treilea, la 46 kilograme, iar Adelina Vasiliu (38 kilograme) și Magdalena Caia (43 kilograme) s-au clasat pe poziția a cincea. Începătoarea Denisa Bolocel (56 kilograme) a obținut o clasare pe locul al șaptelea, dar va concura și ea în etapa următoare, premergătoare turneului final.

„Primele șase clasate la fiecare categorie, după două turnee de calificare și în urma punctajelor cumulate de la acestea, vor concura la turneul final. Eu sper ca măcar șase dintre elevele mele să reușească acest lucru și, apoi, să vină și cu medalii”, a declarat Dumitru Artene.

Turneul final al campionatului național individual, cadeți, va avea loc tot la Mangalia.

[sam_ad id=”127″ codes=”true”]

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0