Prima paginăPolitica

Luptă electorală pe lângă lege, la Roman

Dimensiune text

Stâlpii de iluminat din mai multe cartiere ale orașului au fost umpluți cu afișe electorale. În noaptea de vineri spre sâmbătă, echipele Rossal au muncit pentru a curăța stâlpii din municipiu. Sancțiunile pentru afișaj electoral în locuri nepermise sunt infime.

 

 

Regulile afișajului electoral nu înseamnă mare lucru pentru partidele politice. În ciuda faptului că în Roman au fost stabilite 14 zone de afișaj electoral, situate în diverse zone ale orașului, partidele politice nu au renunțat la o practică veche și, de altfel, inutilă – lipitul afișelor pe stâlpi. În noaptea de vineri spre sâmbătă, echipele Rossal au lucrat pentru a îndepărta afișele lipite pe stâlpi din mai multe cartiere ale orașului.

„Astfel de afișe electorale au fost lipite pe stâlpii de iluminat din Cartierul Muncitoresc, cartierul Favorit și cartierul Griviței. Afișajul electorali pe stâlpi de iluminat este interzis, fiind stabilite zone de afișaj în diverse zone ale orașului. Sancțiunile pentru afișaj electoral în locuri nepermise constau în amenzi cuprinse între 300 și 500 de lei, conform Hotărârii de Consiliu Local 133/2010”, a precizat Daniel Cazacu, directorul Poliției Locale Roman.

Afișajul electoral în locuri nepermise nu este doar ilegal, ci și o practică incorectă și necivilizată. Amenzile nu sperie nici un partid, fiind mici în raport cu cheltuielile din campania electorală.

Panourile pentru afișaj electoral sunt situate la intrarea în Parcul Municipal dinspre strada Ștefan cel Mare, la intersecția străzii Anton Pann cu bulevardul Republicii, la blocul 29 de pe strada Anton Pann, la intersecția dintre strada Oituz și bulevardul Roman Mușat, la Biblioteca Municipală, la blocul 12 de pe bulevardul Roman Mușat, la numărul 101 de pe bulevardul Republicii, la Școala Generală „Carol I” de pe strada Bogdan Dragoș, la intersecția străzii Smirodava cu strada Ecaterina Teodoroiu (în proximitatea blocului 7 de pe strada Smirodava), la numărul 65 de pe bulevardul Republicii, la complexul de la Piața Mică, la numărul 259 de pe strada Ștefan cel Mare, în apropierea Spitalului Vechi și la Hala Centrală.

Partajează articolul
Articol mai vechi

COMENTARII

WORDPRESS: 10
 • vasile astarasoae 9 ani

  pe b-dul republicii era o masina verde , un golf de culoare verde cu numere de anglia.Doi tipi lipeau afise pe stalpi …………pacat ca politia doarme la ora aceia

  • un cetatean 9 ani

   Dar daca ati vazut masina si numarul, cu cei doi ce lipeau afise pe stalpi, de ce nu ati anuntat dumneavoastra politia, dand astfel un exemplu de simt civic ?In plus , politia avea si un martor astfel, dumneavostra !

  • golaniii !! 9 ani

   vasilica ..sifonule …ce incerci tu sa ne spui ..nu prea e ok ..ca afisele de pe stalp sunt ale usl-ului !! si ei nu au in dotare golf verde si nici nu au lipit pe bulevard !

  • un cetatean 9 ani

   Si ce dovada avem , asa ca spuneti dumneavoastra ? Poate mintiti !

 • Gherasim Ionit 9 ani

  Din pacate la noi in Roman domnul Bratescu intelege sa-si faca campanie intr-un mod necivilizat si intr-un mod in care nu este deloc corect fata de ceilalti adversari ai sai.. Nu este normal ca el sa-si puna oamenii sa umble noaptea pe strazile orasului si sa vandalizeze ceea ce este afisat cu Elena Udrea.. Nu asa se face campanie, dar probabil Bratescu este constient de situatia in care se afla si in sfarsit si-a dat seama ca nu are nici cea mai mica sansa in fata acestei femei pentru a obtine un mandat de deputat si tocmai din acest motiv recurge la astfel de lucruri…

 • Cristian C. 9 ani

  Pai cam tot orasul e impanzit cu afise Udrea, a luat vreo amenda madame din partea politiei si va lua. Desigur ca echipa Udrea-Leoreanu e intangibila din punct de vedere legal! 🙂

  • Replica 9 ani

   Postac Cristian C. Echipa Elenei Udrea nu distruge afisele anonimului Bratescu. Asta era ideea. Dar ce sa ceri cand nu-i de unde……

 • Rares 9 ani

  Au inceput sa joace murder USLasii cand au vazut sondajele care ofera o realitate sumbra pentru ei. Numai prin abuzuri si fraude au obtinut voturi, lucru dovedit si la referendum.

  • un cetatean 9 ani

   Dar sa le spui oamenilor sa nu vina la vot la referendum, pe toate posturile, vi se pare in joc ,, curat ,, ?

 • mama omida 9 ani

  toti stiu : unu e cel mai slugarnic pdl-ist. el rupe si pune afise. recompensa e pe masura ; contracte cu primaria. el are acea masina verde cu numere de anglia. pe el il gasesti la sediul elenei din roman. MIHAITA , CADEREA DE SUS E DUREROASA