Prima paginăSocialSanatate

Lucrările la parcarea spitalului, pe ultima sută de metri

Dimensiune text

parcare spitalCurtea interioară a Spitalului Roman are acum locuri de parcare delimitate, treceri de pietoni şi trotuare. La intrare au fost montate bariere. Se lucrează la spaţii verzi, bănci şi stâlpi de iluminat.

Muncitorii firmei StarPrest SRL, cea care a obţinut contractul de reamenajare a parcării din curtea interioară a Spitalului Municipal de Urgenţă Roman, se află pe ultima sută de metri cu lucrările. Deşi, iniţial, amenajarea parcării trebuia terminată la sfârşitul lunii aprilie, termenul de finalizare a fost depăşit, din cauza ploilor abundente din ultimele luni. Până în acest moment, s-au refăcut sistemele de scurgere a apei pluviale, a fost turnat asfalt în toată parcarea, au fost montate bariere la intrare, au fost delimitate peste 100 de locuri de parcare, au apărut treceri pentru pietoni, salariaţii se află deja în posesia cartelelor de acces, iar acum se lucrează la reamenajarea zonei de la intrarea în corpul Administrativ al unităţii medicale. Mai trebuie amenajate spaţiile verzi, montate bănci, iar apoi se poate face inaugurarea. Costul lucrărilor se ridică la aproximativ 900.000 de lei, bani care provin exclusiv din bugetul propriu al spitalului.

parcare spitalAccesul vizitatorilor cu maşina în curtea spitalului se va face pe baza unei taxe de cinci lei. Banii care se vor strânge din colectarea acestei taxe vor fi folosiţi pentru întreţinerea parcării, pentru eventualele reparaţii ale barierelor, pentru întreţinerea spaţiului verde sau pentru plata facturilor la electricitate, corespunzătoare zonei respective.

Conducerea spitalului speră ca această disciplină în parcarea spitalului să îi oprească pe locuitorii din zonă să mai folosească spaţiul drept parcare de noapte pentru autoturismele proprii.

COMENTARII

WORDPRESS: 0