Prima paginăEducatie

Lucrările elevilor din Roman și Săbăoani, în concurs în Macedonia

Dimensiune text

Lucrările elevilor Cercului de artă plastică din cadrul Clubului Copiilor și Elevilor din Roman participă la Festivalul Internațional de Artă Plastică din localitatea Bitola (Republica Macedonia) – „The Small Montmartre of  Bitola”.

 

 

Aflată la a XXXI-ediție, manifestarea se adresează tinerilor plasticieni și graficieni din mai multe țări, care au deplină libertate în alegerea tehnicii și a materialelor folosite în creațiile lor.

Peste 20.000 de lucrări sosesc anual la Bitola, în perioada premergătoare festivalului, din care un juriu internațional de specialitate le va alege pe cele care vor alcătui expoziția festivalului. Cele mai frumoase creații sînt păstrate într-o colecție care este expusă în cele mai mari orașe ale lumii.

Clubul Copiilor și Elevilor din Roman participă la acest festival de tradiție cu 11 icoane, pictate pe lemn și în stil mozaic, în care este reprezentată Maica Domnului. Deși sîntem la prima participare la festivalul din Macedonia, iar numărul creațiilor este impresionant, sper ca elevii Cercului de artă plastică să se afle printre premianți. Așteptăm cu interes rezultatele acestui concurs„, a spus profesorul Cristian Ionel Prisacaru, coordonatorul Cercului de artă plastică din cadrul Clubului Copiilor și Elevilor din Roman.

La acest concurs participă elevii Cercului de pictură din cadrul Palatului Copiilor din Piatra Neamț, care participă tot cu icoane, precum și cei de Cercul de artă textilă din cadrul Clubului Copiilor Săbăoani, care participă, de asemenea, cu lucrări avînd tematică pascală.

COMENTARII

WORDPRESS: 0