HomeEducatie

Lucrările de la Evaluare națională pot fi văzute de părinți

Elevii care au participat la probele Evaluării naționale au posibilitatea, în premieră în acest an, de a-și vedea teza pe care au scris-o, atît la limba română, cît și la matematică.

 

Ministerul Educației și Cercetării a trimis, în aceste zile, inspectoratelor școlare județene o notă prin care permite rezolvarea în sens pozitiv a solicitărilor de acest tip venite din partea părinților. „Pentru astfel de cereri, am elaborat o procedură internă la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Neamț. Conform acesteia, părinții care doresc să vadă teza vor face o solicitare scrisă pe care o vor adresa școlii la care a absolvit copilul. Solicitările vor fi trimise, apoi, la Centrul de evaluare unde a fost corectată lucrarea și, în funcție de numărul de cereri, Centrul de evaluare va face o programare. Elevul și părinții acestuia vor fi însoțiți și de un delegat al școlii, un profesor desemnat în acest sens de conducerea unității la care a învățat copilul„, a spus inspectorul școlar general adjunct Vasile Munteanu, președintele Comisiei județene de Evaluare națională.

Revederea tezei poate fi cel mult un moment emoționant pentru candidat, întrucît acesta nu poate vedea și baremul după care i-a fost corectată lucrarea, iar posibilitatea tehnică de a mai face contestație și de a cere reevaluarea lucrării nu există.

Comentarii

WORDPRESS: 0