Lucrări de reparații la podul de la Pângărați, după ce o parte a parapetului podului s-a prăbușit

HomeSocial

Lucrări de reparații la podul de la Pângărați, după ce o parte a parapetului podului s-a prăbușit

 

 

Direcția Regională Drumuri și Poduri (DRDP) Iași a transmis luni, 29 ianuarie, o informare către participanții la trafic de pe DN 15 și în special către locuitorii din localitatea Preluca, din comuna Pângărați, despre efectuarea unor lucrări de reparații la podul situat pe DN 15, la kilometrul 300 + 981 de metri, cu posibile restricții ale traficului.

Duminică seară, parapetul pietonal din beton armat al podului din Preluca s-a prăbușit pe o distanță de mai multe zeci de metri, astfel că echipele DRDP Iași au luat măsura de semnalizare a zonei afectate, cu interzicerea deplasării pietonale pe acest obiectiv. Duminică seară, la fața locului au fost prezenți prefectul și subprefectul de Neamț, inspectorul șef al ISU Neamț, precum și mai multe echipaje ale pompierilor, pentru monitorizarea situației, iar luni dimineață a avut loc o ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, pe această temă.

„Precizăm că, încă din seara de 28 ianuarie, la podul de la Preluca sa deplasat o echipă formată din responsabil Siguranța Circulației, de șeful de district Bicaz și lucrători DRDP, pentru luarea măsurilor urgente ce se impun în acest caz, urmând ca astăzi, în mod provizoriu, să fie montat un parapet metalic pentru siguranța pietonilor, deoarece parapet din beton nu se mai utilizează pentru întreținere curentă. De asemenea, în momentul de față se semnează contractul pentru expertizarea podului, care urmează să constate starea tehnică a obiectivului și să propună o serie de lucrări, printre care și montarea unor parapeți noi metalici zincați. În acest sens, ne cerem scuze pietonilor din comună pentru disconfortul creat, cu recomandarea evitării tranzitării podului pe perioada efectuărilor lucrărilor de reparații. De asemenea, solicităm înțelegere și din partea conducătorilor auto care tranzitează zona, pentru eventuale blocaje rutiere ce ar putea interveni în vederea accesului echipelor de lucrări la obiectivul vizat”, precizează comunicatul DRDP Iași.

 

Comentarii

WORDPRESS: 0