La finalul acestei săptămâni, noi imagini video cu stadiul lucrărilor la Autostrada Moldovei A7 au fost făcute publice, pe canalul de Youtube al lui Ștefan Liviu Stanciu, unul dintre cei care monitorizează proiectele de infrastructură din zona Moldovei. Astfel, stadiul lucrărilor pe sectorul comunelor din județul Neamț, din zona municipiului Roman, la finalul lunii februarie, poate fi vizualizat într-un clip realizat în ultimele zile.
„Dacă în urmă cu câteva săptămâni, în timpul unei vizite în teren alături de colegii din Asociația «Moldova vrea Autostradă», surprindeam într-un videoclip cele 96 de autobasculante pregătite să intre pe loturile Autostrăzii A7 între Bacău și Pașcani, astăzi acestea sunt deja distribuite în teren, alături de numeroase alte utilaje. În județele Bacău, Neamț și Iași, lucrările sunt în plină desfășurare, cu echipe care execută exploatarea gropilor de împrumut și transportul materialelor, un pas esențial în avansarea proiectului. În filmarea de astăzi, zeci de autobasculante, alături de peste 10 excavatoare, buldozere și autogradere, sunt prezente în apropierea municipiului Roman, în zona comunei Horia. Puncte similare de lucru pot fi observate și în Mogoșești-Siret (IS), Cordun (NT) și Filipești (BC).
Stadiul actual al lucrărilor pe cele trei loturi ale Autostrăzii A7 Bacău – Pașcani, conform datelor oficiale CESTRIN: Lotul 1: Săucești – Trifești – peste 27% progres fizic, termen de finalizare: noiembrie 2025; Lotul 2: Trifești – Gherăești – peste 23% progres fizic, termen de finalizare: noiembrie 2025; Lotul 3: Gherăești/Mircești – Pașcani – peste 26,7% progres fizic, termen de finalizare: noiembrie 2025. De menționat că aceste procente sunt raportate pe site-ul oficial CESTRIN, însă, în teren, progresul fizic este cu siguranță mai avansat. Vom continua să monitorizăm și să documentăm evoluția lucrărilor pe acest sector esențial al Autostrăzii Moldovei”, afirmă Ștefan Liviu Stanciu.
Filmarea cu mobilizarea exemplară a celor de la UMB pe loturile din județele Iași, Bacău și Neamț este disponibilă https://www.youtube.com/watch?v=srydgT-Vzxw. Mai multe clipuri sunt disponibile pe canalul de Youtube al lui Ștefan Liviu Stanciu, la acest link, https://www.youtube.com/@zboara , alături de alte filmări pentru proiecte de infrastructură.
Comentarii